No SSO cookie

Volkswagen este noul proprietar Giugiaro

voteaza
(0/ 0)
Volkswagen este noul proprietar Giugiaro
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Volkswagen a finalizat achizitia companiei italiene de design Giugiaro.

 
 
Oficialii Volkswagen si Italdesign Giugiaro au confirmat in cadrul unei conferinte de presa din Torino ca Volkswagen detine 90,1% din actiunile companiei de design italiene. Restul de 9,9% din actiuni sunt detinute de Giugiaro Georgetto Giugiaro in varsta de 71 de ani si fiul acestuia, Fabrizio. Cei doi vor continua sa faca parte din consiliul administrativ si dupa preluarea Volkswagen.

Aceasta achizitie face parte din planul celor de la Volkswagen de a deveni cel mai mare producator auto pana in 2018. Italdesign Giugiaro este cea mai mare companie de design si inginerie auto din Italia. Italdesign Giugiaro a fost infiintat in 1968 si are peste 900 de angajati si 800 de computere pentru design.

Grupul Volkswagen este format momentan din 10 producatori auto, iar pentru a putea dezvolta mai multe modele, acestia vor avea nevoie de mai multi designeri si ingineri. Pentru anul 2010 grupul Volkswagen planuieste sa lanseze 60 de modele,  acestea includ si modelele facelift.

Martin Winterkorn, un oficial Volkswagen, a declarat ca VW va avea mult de castigat din aceasta achizitie. Acesta a spus ca Giugiaro este o casa de design respectata si influenta, aceasta a creat numeroase modele extrem de apreciate in lumea auto. Giugiaro a realizat pentru Volkswagen modele precum Golf 1, Audi 80, Volkswagen Passat si Scirocco, conceptele Volkswagen W12 si concepte pentru renasterea companiei Bugatti dupa preluarea germana.

Volkswagen va lucra impreuna cu compania italiana la producerea si dezvoltarea noului model UP! si a urmatoarelor modele compacte de oras al grupului Volkswagen.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1370 :: 17.78MB