No SSO cookie

VIDEO: Iata primul supercar decapotabil japonez

voteaza
(5/ 1)
VIDEO: Iata primul supercar decapotabil japonez
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Toyota 2000GT Convertible & James Bond (1967) You Only Live Twice, o bucatica de istorie auto.

 
 

Lexus LFA Spyder nu este primul supercar japonez decapotabil. Nu, primul a fost fabricat in anul 1966 si se numeste Toyota 2000GT.

Lansat in anul 1965 la Tokyo Motor Show, este considerat a fi primul supercar nipon. Motorizarea provine de la un Toyota Crown si are doi litri, sase cilindri in linie si produce 150 CP, fiind cuplat, fie la o transmisie manuala cu cinci viteze, fie la una automata cu trei trepte.

Yamaha, care la aproape o jumatate de secol distanta avea sa se ocupe de sunetul produs de evacuarea supercarului Lexus LFA, este aceeasi companie care a avut grija de modificarile aduse motorului si mai mult, a produs masina pentru Toyota.

Productia modelului 2000GT s-a incheiat in anul 1970, la doar 351 unitati fabricate. Astazi, Toyota 2000GT este un model apreciat de catre colectionari, unele dintre exemplarele ramase in viata fiind vandute cu sume de pana la 400.000$.
Nu a fost produsa niciodata o versiune decapotabila, cel putin nu pentru vanzarile catre clienti, insa Toyota a fabricat doua exemplare pentru filmul din seria James Bond, You Only Live Twice, lansat in anul 1967, ale carui filmari au avut loc in cea mai mare parte in Japonia.

Si pentru nostalgici, iata o secventa din filmul mai sus amintit, avand in centru, evident, unul dintre cele doua modele extrem de rare: Toyota 2000GT Convertible.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2298 :: 22.11MB