No SSO cookie

VIDEO: Cea mai joasa masina din lume

voteaza
(5/ 1)
VIDEO: Cea mai joasa masina din lume
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Record mondial inscris in Guiness Book of Records, iata cea mai joasa masina din lume care poate circula pe drumuri publice.

 
 

Parca intr-o incercare de a reaminti lumii cat de grozavi sunt japonezii cand vine vorba despre orice care este legat de automobile, acestia au marcat inca un punct important, inscris in Cartea Recordurilor. Astfel, la categoria "Lowest Roadworthy Car in the World" (cea  mai joasa masina care poate circula (legal) pe drumurile publice), japonezii sunt campioni mondiali. Si ca sa apese degetul pe rana, masina n-a fost construita de vreun producator consacrat, ci de un grup de liceeni.

Elevii si profesorii de la liceul Okayama Sanyo High School din Asakuchi, Japonia, au denumit prectul Mirai, ceea ce in japoneza inseamna viitor. De la sol pana la cel mai inalt punct al masinii (fara a include soferul), masina masoara 45,2 centimetri, adica cu aproape 6 centimetri mai putin decat precedentul record mondial, denumit Flatmobile.

Insa in timp ce MIrai ese un vehicul electric pe care oricine l-ar putea conduce, Flatmobil este o replica la masina celebrului Batman, adica Batmobile, pus in miscare de un motor cu reactie realizat artizanal, iar intreaga creatie apartine unei firme specialziate in astfel de productii.


Harada Kazunari, directorul liceului Okayama Sanyo High School a declarat ca "Poate fi un pic infricosator sa conduci MIRAI pe o strada mare, in speciall cand rulezi cu peste 40 km/h deoarece drumul este foarte aproape de linia de vizibilitate a soferului. De asemenea iti este un pic frica sa nu fii calcat de celelalte masini. Asa ca am instituit o regula, atunci cand scoatem MIRAI pe o strada aglomerata, il incadram cu doua vehicle pentru protectie."

Iar din videoclipul urmator puteti oberva atat manevrabilitatea masinii, cat si abilitatile ei in trafic.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2298 :: 22.11MB