No SSO cookie

VIDEO: Brutus, un BMW V12 de 46.0 litri!

voteaza
(0/ 0)
VIDEO: Brutus, un BMW V12 de 46.0 litri!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro va prezinta Brutus, un BMW creat dupa Al Doilea Razboi Mondial, un monstru mecanic capabil sa-i sperie pana si pe cei mari.

 
 
Povestea incepe imediat dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial, cand niste nemti nebuni au decis sa construiasca o masina de curse unica. Pentru aceasta au folosit un motor BMW V12, fabricat initial pentru avioane, in 1925. Un motor V12, cu o capacitate cilindrica de 46.000 cmc, ca sa fim mai exacti.


Acest tip de motoare nu avea alta intrebuintare, deoarece Germaniei ii fusese interzisa detinerea unei flote aeriene militare.
Acei nemti nebuni au iontampina o "mica" problema: motorul cantareste 510 kilograme si areo lungime de 1,8 metri, o inaltime de 1,1 metri si o latime de 0,87 metri. Un adevarat monstru!
Problema principala a constituit-o gasirea unui sasiu corespunzator, insa dibacii germani au pus mana pe un vehicul  American LaFrance, fabricat in 1908, care putea suporta greutatea bestiei.
Constructia masinii a durat cativa ani buni, fiind imbinata pies cu piesa, intr-un atelier apartinand de Auto & Technik Museum din Sinsheim. Intr-un final a fost gata si a primit numele de Brutus.


Potrivit declaratiilor oficialilor muzeului, motorul furnizeaza 500 CP la 1500 rpm, desi alte surse pretind ca puterea acestuia este de 750 CP, la 1700 rpm, insa numai pentru un singur minut de functionare. Consumul de combustibil este pe masura, fiind de 1 litru la fiecare kilometru parcurs, insa masina poate atinge si acum, cu usurinta, 100 km/h, motorul neavand nevoie decat de 800 rpm pentru a rula cu citeza aceasta.


Masina poate fi vazuta la Auto & Technik Museum din Sinsheim, dar cum  noi nu credem ca va veti duce pana acolo, va prezentam o serie de 5 clipuri video, in ideea de a va convinge sa-l vizitati.
















                                                  Corvin (cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1717 :: 22.13MB