No SSO cookie

Date despre a treisprezecea victorie Audi la Le Mans

voteaza
(0/ 0)
Date despre a treisprezecea victorie Audi la Le Mans
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Odată cu victoria de la Le Mans din acest an, actualul Audi R18 quattro a ridicat încă o dată ștafeta.

 
 

Odată cu victoria de la Le Mans din acest an, actualul Audi R18 quattro a ridicat încă o dată ștafeta. Acesta a consumat cu 22% mai puțin combustibil decât predecesorul său. Regulamentul permite modelului Audi R18 e-tron quattro să utilizeze mai puțin carburant decât anul trecut. Audi a economisit energie utilizând tehnologiile ultra, precum aerodinamică optimizată, greutate redusă cu 45 de kilograme, un motor TDI V6 de 4 litri nou-dezvoltat, un sistem hibrid optimizat și un nou tren de rulare.

In total, vehiculul de curse cu numărul 2 ce s-a impus la Le Mans, a folosit cu 22% mai puțin combustibil la 100 km spre deosebire de R18 e-tron quattro din anul 2013. De la începutul erei TDI în lumea curselor din anul 2006 și până acum s-a realizat o reducere totală de consum măsurând 38%. 
Cu 13 victorii din 16 de ediții, rata succesului la Le Mans a crescut pentru Audi la 81,25%. În istoria cursei ce datează încă din anul 1923 nu există un alt constructor auto cu un număr atât de ridicat de trofee într-o perioadă așa scurtă. Porsche – cu un palmares de 16 victorii – rămâne deținătorul istoric de recorduri. Victoriile sale se întind pe o perioadă între 1970 și anul curent. 
Pe lângă trofeul oferit de organizator, Audi a câștigat și Michelin Total Performance Award, fiind cel mai eficient participant în cadrul celor 24 de ore de Le Mans 2014. În cadrul clasamentului susținut de producătorul de pneuri, vehiculul Audi #2 s-a clasat pe primul loc, urmat imediat de vehiculul Audi #1.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1914 :: 17.79MB