No SSO cookie

Versiunea clasica Mini este printre "Marile Inventii Britanice"

voteaza
(0/ 0)
Versiunea clasica Mini este printre
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Versiunea clasica Mini se afla printre marile inventii britanice ale tuturor timpurilor.

 
 

British Science Association a invitat publicul sa aleaga cele mai importante descoperiri stiintifice si tehnice din ultimii 100 de ani - revolutionarul automobil britanic de clasa mica a fost singura masina nominalizata.

Clasamentele, statisticile si sondajele se bucura de o traditie deosebita in Marea Britanie, acolo unde a aparut MINI. British Science Association a realizat un studiu major in cadrul caruia utilizatorii internetului au fost invitati sa voteze cele mai importante si mai influente inovatii din ultimul secol in domeniul stiintei si tehnologiei. Printre nominalizati s-a aflat si versiunea clasica Mini, revolutionarul automobil de clasa mica, al carui design a fost creat de Alec Issigonis in 1959 si care a avut un impact de durata asupra designului masinilor.

Tractiunea fata, motorul dispus frontal si montat transversal si cutia de viteze aflata sub acesta au facut ca versiunea clasica Mini sa ofere spatiul interior maximum posibil cu cea mai mica amprenta la sol - astfel a fost un etalon pentru automobilele de clasa mica si compacta din generatiile ulterioare. Si in prezent, versiunea clasica Mini este privita ca o dovada a talentului ingineresc din Marea Britanie. De altfel, Mini a fost singura masina retinuta pe lista scurta a inovatiilor semnificative care erau "made in UK" - printre adversari s-au numarat inventii precum tehnologia radar si a ultrasunetelor, penicilina (antibiotic), proteza de sold, hovercraftul, motorul cu reactie, ceasul atomic, oaia clonata Dolly si World Wide Web.

La finalul perioadei de votare, versiunea clasica Mini a ocupat locul al doilea in categoria "Inovatii ale Trecutului", reusind sa acumuleze 23% din preferintele votantilor. Richard Wiseman, profesor de psihologie la Universitatea Hertfordshire, a fost printre cei care au sustinut cauza Mini, despre care a declarat: "In primul rand, este o masina foarte mica, asa ca numele i se potriveste. Apoi, Mini a fost dovada geniului ingineresc prin faptul ca motorul era montat transversal, dar mergea inainte - habar nu am cum se poate, dar este absolut impresionant. In al treilea rand, a fost protagonist intr-unul dintre filmele mele favorite, The Italian Job. Va aduceti aminte cum au furat banii din banca si apoi s-au furisat pe strazile din Roma, nu? Au reusit pentru ca masina era Mini, daca era una mare s-ar fi blocat in trafic si filmul dura mai putin. Iata trei motive pentru care am votat Mini".

In categoria "Inventii ale Trecutului", Mini a fost la un singur procent in urma castigatorului, Masina Universala a lui Alan Turing, cea care este considerata baza teoretica pentru toate computerele din prezent. Votul a avut loc in perioada in care a fost organizata Saptamana Nationala a Stiintei si Ingineriei, perioada in care s-a dorit generarea unui interes deosebit pentru stiinta si tehnologie, in special in randul tinerilor. Sondajul a fost patronat de renumitul astrofizician de talie mondiala Prof. Stephen Hawking de la Universitatea Cambridge.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2460 :: 17.8MB