No SSO cookie

Vanzarile de masini noi vor scadea in 2013

voteaza
(5/ 1)
Vanzarile de masini noi vor scadea in 2013
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Piata auto a masinilor noi va intra intr-un declin in anul 2013 conform celor spuse de specialisti.

 
 

Dupa cum bine stiti, Guvernul ne-a tot dat peste cap in ultima vreme cu transformarea taxei de poluare in timbrul de mediu.

Conform specialistilor, aceasta modificare va incuraja importurile de masini vechi si poluante, iar vanzarile de masini noi vor scadea tot mai mult.

Pe marginea acestui subiect, Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia si presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania a declarat: "Vanzarile de masini noi vor scadea in acest an sub valorile din 2012, care oricum a fost un an slab. In timp ce importurile de autoturisme second-hand Euro 3 si 4 se vor mentine sau vor creste. In cazul celor non-Euro sau Euro 1, 2 importurile vor exploda datorita puterii limitate de cumparare a romanilor".

Va spunem ca prima taxa de poluare a intrat in vigoare pe data de 1 ianuarie 2007 si avea ca scop protejarea pietei auto de importurile de masini vechi. Totusi, aceasta taxa nu a fost realizata in conformitate cu normele europene si astfel au existat foarte multe divergente de-a lungul anilor.

Actualmente, odata cu introducerea timbrului de mediu, pentru un SUV cu motor de 3.0 litri, Euro 1 din 1993 veti plati sub 1000 de euro, fata de aproape 10.000 cat ati fi platit inainte.

Luand in calcul aceasta scadere a taxei de poluare, Constantin Stroe a mai declarat: "Principala preocupare in 2013 a celor doi producatori locali, Dacia si Ford, trebuie sa fie gasirea unor piete externe pentru automobilele produse la Mioveni si Craiova deoarece pe piata auto din Romania nu se mai poate conta".

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2306 :: 22.17MB