No SSO cookie

Uniunile sindicale din industria petrolului din Europa Centrala planifica extinderea cooperarii

voteaza
(0/ 0)
Uniunile sindicale din industria petrolului din Europa Centrala planifica extinderea cooperarii
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Reprezentanţi din opt ţări central şi est europene au hotărât, la cea de-a treia Conferinţă a Uniunilor Sindicale si Comitetelor de Intreprinderi din industria petrolului din regiune, să extindă colaborarea pentru a pregăti viitoarea integrare în Uniunea Europeană. Uniunile sindicale au declarat că sunt gata, sub motto-ul “Eforturi comune pentru întâmpinarea provocărilor comune”, să îndeplinească noile cerinţe ale Uniunii Europene, şi globalizarea.

 
 
Între 14 – 16 septembrie a avut loc cea de-a treia Conferinţă a sindicatelor petroliere din Europa Centrala şi de Est, la Semmering Pass în sudul Vienei, la iniţiativa Comitetului Consiliului de Intreprindere central al OMV. [poza1s]Conferinţa a avut loc în baza condiţiilor existente de creştere a cooperării internaţionale. Subiectele principale ale acesteia au fost schimbarea reprezentării la locul de muncă, ca urmare a noilor directive ale UE, şi necesitatea globalizării la nivelul sindicatelor, în Europa Centrală şi de Est. Reprezentanţii sindicatelor şi comitetelor de intreprinderi din Bulgaria, Croaţia, Austria, Ungaria, România, Polonia, Serbia şi Slovacia, precum şi reprezentanţi ai forţei de muncă din industriei mineritului, energiei şi chimice din Europa, şi personalul Fundaţiei Friedrich Ebert, s-au reunit la hotelul OMV Palace din Semmering. Leopold Abraham, preşedintele Comitetului Central de Intreprindere OMV a rezumat situaţia astfel: “Trăim într-o perioadă în care diferite părţi ale Europei sunt din ce în ce mai apropiate. În 2004, un număr de alte ţări importante vor face parte din UE. Uniunile sindicale şi comitetele de intreprinderi din industria petrolieră din Europa Centrală şi de Est, vor să întâmpine această provocare într-o manieră constructivă.” Responsabilitatea cea mai mare a reprezentanţilor forţelor de muncă este aceea de a-şi coordona cât mai eficient eforturile comune. “Sistemele economice din Europa Centrală şi de Est vor deveni din ce în ce mai legate. Dacă noi, ca reprezentanţi ai forţelor de muncă dorim să jucăm un rol important, este esenţial să cooperam îndeaproape”, a adăugat Abraham. Reprezentanţii uniunilor sindicale şi ai comitetelor de intreprinderi din industria petrolului din Europa Centrală s-au pus de accord asupra unei abordări comune pentru atingerea unor obiective cheie cum sunt: • Protecţia intereselor economice, sociale, culturale şi de mediu • Îmbunătăţirea relaţiilor între companii • Îmbunătăţirea contactelor cu forţa de muncă • Îndeplinirea convenţiilor UE • Oportunităţi egale • Alinierea acordurilor colective şi politicilor comerciale • Schimbul de date, informaţii şi servicii Atât participanţii cât şi organizatorii au fost de părere că această conferinţă a fost un real succes. “Următorii paşi vor fi făcuţi în direcţia corectă. Uniunile sindicale sunt bine pregătite pentru un viitor european comun.” a spus în incheiere Leopold Abraham.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1687 :: 17.77MB