No SSO cookie

Unde zgudui si unde crapa: scadere de 30% a productiei mondiale de automobile

voteaza
(0/ 0)
Unde zgudui si unde crapa: scadere de 30% a productiei mondiale de automobile
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Efectele cutremurului de 9 grade si a tsunami-ului ce a lovit din Japonia in acesta luna sunt cu mult mai grave asupra industriei auto decat se credea cu doar cateva zile in urma, se arata intr-un studiu publicat de IHS Automotive.

 
 
 

Astfel, in urmatoarea perioada productia zilnica mondiala de automobile ar putea scadea cu pana la 30% pe o durata imposibil de determinat deocamdata. Principala cauza este lipsa acuta de piese si componente generata de oprirea uzinelor din Japonia.

 

In unele cazuri, chiar si 60% din productia mondiala pentru respectivele componente era localizata in Japonia. De exemplu, unii dintre senzorii folositi de Ford, General Motors, Renault-Nissan, Toyota si Volkswagen proveneau doar din uzine amplasate in zona devastata de cutremur si de tsunami. Una dintre aceste uzine, detinuta de Hitachi Automotive, a fost distrusa in proportie de 85% de evenimentele tragice din Japonia.

 

Potrivit studiului IHS Automotive, daca productia pentru aceste componente nu se va relua in urmatoarele opt saptamani, macar partial, productia zilnica globala de autovehicule ar putea scadea cu 100.000 de unitati. In prezent, intre 280.000 si 300.000 de autovehicule ies de pe liniile de asamblare in fiecare zi.

 

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2100 :: 19.27MB