No SSO cookie

300.000 de comenzi şi un nou motor pentru Opel Mokka

voteaza
(0/ 0)
300.000 de comenzi şi un nou motor pentru Opel Mokka
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

În cei doi ani de la lansarea pe piaţă, SUV-ul subcompact a primit peste 300.000 de comenzi. Recent, vânzările Mokka au prezentat un ritm şi mai accelerat. În ultimele şapte luni s-au înregistrat 100.000 de comenzi. În august, cel mai bine vândut model Opel a reuşit să depăşească vânzările din Europa ale oricărui alt model de autovehicul din segmentul său. Din punctul de vedere al vânzărilor în cadrul Opel, modelul Mokka ocupă locul trei, în spatele modelelor Corsa şi Astra, însă în faţa modelelor Insignia şi Zafira Tourer.

 
 

În prezent, segmentul SUV-urilor subcompacte înregistrează cea mai puternică creştere din industria auto. În comparaţie cu anul precedent, în Europa, numărul de autovehicule înmatriculate aproape s-a dublat. Modelul Mokka a devenit cel mai bine vândut model, indiferent de granițe. Autovehiculul distins de două ori cu premiul Autovehiculul cu tracţiune integrală al anului conduce în segmentul său în Germania, având o cotă de piaţă de aproximativ 24%, în Austria cu o cotă de aproximativ 22% şi în Finlanda cu o cotă de 27%. În Europa, modelul Mokka a avut în perioada ianuarie - august 2014 o cotă de piaţă de 15%, situându-se pe locul trei.

opel-mokka-292515

 

Urmează ca modelul să fie disponibil cu motorul diesel 1.6 CDTI de 136 CP. Motorul cu patru cilindri extrem de compact va înlocui motorul diesel actual, cu cilindree de 1,7 litri, folosit pentru modelul Mokka. Noul motor dezvoltă mai multă putere şi generează un cuplu mai mare, cu până la 6 cai putere, respectiv 20 Nm, în ciuda cilindreei mai scăzute şi are consum de carburant redus în mod semnificativ. Unitatea 1.6 CDTI face parte din noua generaţie de motoare diesel Opel, fabricate integral din aluminiu. Are un cuplu de 320 Nm şi o viteză maximă de 191 km/h. Datorită sistemului standard Start/Stop, modelul Mokka echipat cu motorul 1.6 CDTI consumă 4,1 l/100 km în regim mixt, emisiile având o valoare de numai 109 g de CO2/km. În comparaţie cu versiunea anterioară cu cilindree de 1,7 litri, consumul este redus cu aproape 0,5 l/100 km, iar emisiile sunt mai mici cu 11 g de CO2/km. Acest nou motor diesel respectă cerinţele Euro 6.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2703 :: 17.81MB