No SSO cookie

Un an record pentru SKODA

voteaza
(0/ 0)
Un an record pentru SKODA
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Vanzarile din 2011 au crescut cu 15 procente, la aproape 875.000 de unitati

 
 

Skoda a continuat in 2011 pe o traiectorie ascendenta si a stabilit un nou record de vanzari. Vanzarile marcii au crescut, conform cifrelor preliminare, cu 15 procente, atingand un nou maxim al tuturor timpurilor, de aproape 875.000 de automobile, in comparatie cu 762.600 autovehicule in 2010. In acelasi timp, producatorul a prezentat, cu succes, noul Citigo si noul Rapid, drept primele automobile din ofensiva modelelor sale.

“Acesta a fost un an important pentru Skoda”, a comentat la finalul anului, Prof. Dr. Winfried Vahland, CEO Skoda. “Am avut un start impresionant in ceea ce priveste implementarea Strategiei de Dezvoltare 2018, crescand semnificativ si obtinand un nou record in vanzari. Productia, vanzarile, rezultatele financiare si amprenta internationala s-au imbunatatit din nou,” a adaugat el. Urmatorul obiectiv al marcii este foarte clar: Skoda intentioneaza sa-si creasca cifra de vanzari, la nivel international, la cel putin 1,5 milioane de unitati pe an, pana in 2018. “In 2011, compania a creat o baza excelenta pentru acest obiectiv,” declara Vahland.

Skoda a vandut mai multe automobile in 2011, decat in anul precedent, in aproape toate regiunile. Piata din India, care este unul dintre stalpii importanti ai strategiei de dezvoltare a marcii, s-a descurcat foarte bine, Skoda inregistrand o crestere de 50 de procente, la 30.005 automobile vandute in 2011. Alte piete importante, precum China, Germania si Rusia s-au dovedit a fi foarte dinamice.

Skoda isi mentine viteza evolutiei si investeste in noi modele, piete si capacitati de productie la nivel mondial. Un exemplu este unitatea principala de productie a marcii, de la Mlada Boleslav, care se va extinde in mod semnificativ pana la mijlocul anului 2012. Conform planurilor, imediat ce extinderea capacitatilor de productie va fi finalizata, un al treilea model va iesi de pe liniile de productie, pentru a completa modelele de succes Octavia si Fabia. Capacitatea de productie pentru modelul Octavia va creste, in paralel, la aceasta locatie, de la 800 la 1.200 de unitati pe zi. Incepand cu ultima parte a anului 2012, fabrica Skoda din Vrchlabí, Republica Ceha, va fabrica transmisii cu dublu ambreiaj, care vor fi furnizate intregului Grup Volkswagen, mai precis marcilor Skoda, Volkswagen, SEAT si Audi. Unindu-si fortele cu GAZ, partenerul din Rusia, Grupul Volkswagen Rusia va produce Skoda Yeti la unitatea de productie GAZ din Nizhniy Novgorod, Rusia. Iar ambele societati mixte, din China, ale companiei Volkswagen, au in plan investitii de 14 miliarde de euro pana in 2016, pentru noi locatii de productie si noi produse. In China, Skoda produce deja modele precum Octavia, Fabia si Superb. Skoda Yeti va fi adaugata acestui portofoliu, incepand din anul 2013. Aceste investitii creioneaza cursul ascendent al companiei pentru anii urmatori.

Modelul subcompact Citigo si limuzina compacta din India, Rapid, sunt primele reprezentante ale ofensivei modelelor Skoda si au avut parte de o lansare de piata de succes. Citigo este modelul prin care marca cucereste segmentul automobilelor subcompacte, aflat intr-o expansiune rapida. Introdus la finalul anului 2011, modelul Rapid este foarte important pentru strategia de crestere Skoda, in sensul ca reprezinta prezenta marcii in segmentul subcompact, aflat in puternica crestere in India. Rapid este un automobil fabricat in India si pentru India, oferind spatiu interior generos, un design placut, elemente de siguranta de top si tehnologie de ultima ora. “Rapid va consolida si va extinde pozitia marcii in India. Pentru traseul nostru ascendent, India este o tara cu un potential foarte mare”, declara Vahland.

2011 a adus insa si mai multe succese pentru marca, precum primul titlu in campionatul mondial din S-WRC si o dubla victorie in Intercontinental Rally Challenge IRC, ceea ce face ca acest an sa fie cel mai de succes an din cei 111 ani de prezenta in motorsport ai marcii.

 

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2846 :: 22.16MB