No SSO cookie

Toyota taie 350 locuri de munca in Australia

voteaza
(0/ 0)
Toyota taie 350 locuri de munca in Australia
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Producatorul japonez Toyota a anuntat ca va reduce 350 de locuri de munca la fabrica sa din Altona, Australia, ca urmare a ceea ce compania descrie ca fiind "conditii  fara precedent".

 
 

Reducerea locurilor de munca va afecta lucratorii din productie, precum si pe cei din management.

Presedintele si CEO Toyota Australia, Max Yasuda, a declarat ca vinovate de acest lucru sunt dolarul australian extrem de puternic, care a crescut la cea mai inalta pozitie a sa din ultimele sase saptamani fata de dolarul american, impreuna cu criza economica mondiala care a redus cererea.

"Toyota Australia se confrunta cu dificultati mari financiare, datorate monedei australiene puternice, a reducerii costurilor si a scaderii numarului de autovehicule vandute, in special la export” a declarat Yasuda.

"Avand in vedere conditiile actuale de pe piata si a previziunilor pentru viitorul apropiat, aceasta actiune este necesara. Nu este posibil sa mentinem forta de munca la dimensiunile actuale", a adaugat el.

Firma japoneza, care are in prezent 4683 lucratori in Australia, a a scazut capacitatea de productie de la 149.000 de vehicule in 2007, la 94.000 in 2011 si se asteapta la vanzari de 95.000 autovehicule in 2012. Fabrica din Altona produce modelele sedan Camry si Aurion.

"Realitatea este ca vanzarile noastre sunt scazute. Ceea ce ne-am asumat a fost o circumstanta temporara care s-a transformat intr-o situatie permanenta. Aceasta scadere de 36% in numai patru ani reprezinta amploarea problemelor nostru", a spus Yasuda.

Toyota a declarat ca va continua sa fie angajata pe piata australiana si are planuri de a deschide o noua uzina pentru fabricarea de motoare hibride si motoare cu patru cilindri,  la Altona, spre sfarsitul acestui an.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2180 :: 22.11MB