No SSO cookie

Toyota si Subaru vor imparti aceleasi platforme?

voteaza
(0/ 0)
Toyota si Subaru vor imparti aceleasi platforme?
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noua generatie Toyota Highlander ar putea imparti platforma sa cu viitoarea generatie Subaru Tribeca.

 
 
Dupa cum decurg lucrurile, Toyota si Subaru sunt doua companii tot mai apropiate una de cealalta. Potrivit unui material publicat de Motor Trend, cei doi producatori niponi cerceteaza posibilitatile de a-si integra platforme comune, iar un prim fruct al colaborarii dintre ele ar putea fi noua generatie Tribeca.


Conform Motor Trend, atentia proiectantilor se indreapta asupra constructiei noii generatii Subaru pe platforma modelului Toyota Highlander. Ambele masini actuale vor fi inlocuite de generatiile urmatoare, in anul 2014, si conform informatiilor de pana acum, vor imparti ceva mai mult decat o mana de suruburi.


Totusi, proiectul comun nu este chiar o floare la ureche! Una dintre probleme este gasirea spatiului necesar amplasarii motorului Subaru, care este lat, fiind un boxer de 3,6 litri. Aceeasi problema s-a ivit si in cazul modelului FT-86, insa a fost evitata in ultima instanta, prin montarea directa a motorului Subaru pe caroseria oferita de Toyota, insa in acest moment este total neclar cum va administra in cazul Tribeca/Highlander situatia.
Mai mult, platforma crossover-ului va avea nevoie de spatiu suplimentar pentru acumulatorii necesari modelului Highlander Hybrid, ceea ce inseamna, totodata, ca Subaru intra in sfarsit in jocul combinatiei termic-electric.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.2358 :: 17.81MB