No SSO cookie

Toyota lanseaza noua generatie Auris in Romania

voteaza
(5/ 1)
Toyota lanseaza noua generatie Auris in Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Toyota lanseaza in Romania noua generatie Auris 2013. Noul model pastreaza in general atributele actualului Auris, dar vine cu mai multe imbunatatiri.

 
 

In Romania, noua generatie Auris va fi disponibila si in varianta hibrida, care va putea fi recunoscut prin elementele decorative: sigla Toyota de culoare albastra prezenta pe grila superioara, sigla Hybrid Synergy Drive si jantele de aliaj 17 (disponibile pe nivelul de echipare Sol).

Noua masina are 5 usi si o lungime de 4,27 metri (cu 3 centimetri mai mult fata de modelul actual), un ampatament nemodificat (2,6 metri) si o inaltime de 1,46 metri (cu 5,5 centimetri mai putin decat actuala versiune).

Aspectul sportiv este dat de barele din fata si spate, grila modificata si farurile inguste si mai ascutite. Pozitionarea scaunelor este mai joasa.

Noua generatie Auris vine in Romania cu 3 niveluri de echipare: Terra (varianta standard de echipare), Luna si Sol. Varianta standard de echipare are in dotare la interior, printre altele, aer conditionat Single cu reglare automata, scaun sofer&pasageri incalzite, scaun sofer cu suport lombar reglabil electric, radio CD&MP3 cu 4 boxe, geamuri electrice fata. La exterior e dotata cu oglinzi reglabile electric, lumini de drum permanente cu tehnologia LED, faruri cu functie follow me home.

Noul model prevede 9 airbag-uri SRS. Varianta Terra include sistemele de anti-blocare a rotilor la franare (ABS) cu sistem de distributie electronica a fortei de franare (EBD), de asistenta la franare (BA), de control al stabilitatii vehiculului (VSC), de control al tractiunii (TRC), de asistenta la pornirea in rampa (HAC) si functie de semnalizare a franarii de urgenta.

Fata de echiparea standard, Luna beneficiaza in plus de sistem multimedia Toyota Touch cu sistem inteligent de acces si control al functiilor on-board, cu ecran tactil 6.1 color, camera video marsarier, Bluetooth, volan imbracat in piele, proiectoarea pentru ceata cu ornament cromat, insertii cromate grila superioara, ornament cromat placute inmatriculare fata si spate, geamuri electrice fata si spate.

Varianta de echipare de top, Sol, vine in plus fata de varianta Luna cu oglinzi exterioare pliabile electric, jante aliaj 16, tapiterie mixta piele si stofa, ornamente piele pe plansa de bord, sistem asistenta la parcare (SIPA), sistem inteligent de acces si start, oglinda interioara electrocromatica si sistem cruise control. Auris Hibrid va fi comercializat in doua niveluri de echipare: Luna si Sol.

In ceea ce priveste motorizarile, noul Auris se lanseaza cu 2 motorizari pe benzina, 2 motorizari diesel si 1 motorizare hibrid:

  • 1,33 litri benzina Dual VVT-I/ 99 CP, disponibila cu cutie manuala in 6 trepte, cu un consum de la 4,7 l/100 km;
  • 1,6 litri benzina Valvematic cu cutie manuala in 6 trepte si automata in 6 trepte (Multidrive S)/ 132 CP, cu un consum de la 4,8 l/100 km;
  • 1,4 litri diesel D-4D / 90 CP, disponibila cu cutie manuala in 6 trepte si transmisie MultiMode, consum de la 3,7l/100 km;
  • 2,0 litri diesel D-4D/124 CP cu tehnologia Stop&Start, cutie de viteze manuala in 6 trepte si un consum de la 3,8l/100 km.

Noua generatie propune si varianta Auris Hibrid, capabila sa functioneze atat independent, cat si in combinatie cu motorul termic. Sistemul de propulsie Hybrid Synergy Drive (HSD) de 1.8l VVT-i pe benzina si motor electric genereaza o putere maxima de 136 CP, asigura o accelerare de la 0 la 100 km/h in 10,9 secunde si o viteza maxima de 180 km/h.

Pentru motorul de 1,33, emisiile de CO2 in ciclu mixt sunt de 128 g/km, pentru motorul de 1,6, de 134 g/km, pentru varianta 1,4 diesel, emisiile de CO2 sunt de 109 g/km, iar pentru motorul 2,0l diesel, noul Auris are emisii de 112g/km. Lider in segment, Auris Hybrid are emisii de 87 g/km.

Preturile cu TVA inclus pornesc de la 14.508 euro si ajung pana la 22.428 euro.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2578 :: 22.17MB