No SSO cookie

Topul celor mai spectaculoase drumuri din lume

voteaza
(5/ 1)
Topul celor mai spectaculoase drumuri din lume
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Va invitam sa aflati care sunt cele mai spectaculoase drumuri din lume. Transfagarasanul a fost inclus si el in lista.

 
 

Cei de la CarsRoute au realizat recent un top al celor mai frumoase sosele din lume. Topul a fost realizat in functie de numarul si dificultatea virajelor. Va invitam sa cititi acest top deoarece pe prima pozitie o sa aveti o placuta surpriza mioritica.

Pe locul 15 se afla The Overseas Highway din Floriday Keys, SUA. Aceasta autostrada strabate mai multe insule, parcurgand astfel 42 de poduri. Ea a fost construita in anul 1938 de-a lungul unei cai ferate care a fost distrusa de un uragan. The Overseas Highway poate fi parcursa intr-un interval de 4 ore.

Pe locul 14 se afla Red Rock Scenic Road, SUA. Acest drum parcurge tinutul Sedona Red Rock care este numit "muzeul fara pereti". Cei ce traverseaza acest drum reusesc sa se bucure de un peisaj splendid oferit de rocile rasii care fac parte din solul regiunii.

Pe locul 13 se afla Iroha-zaka din Japonia. Iroha-zaka este un drum care leaga provinciile Nikko si Oku-Nikko. Soseaua este alcatuita din doua drumuri, avand 48 de curbe.

Pe locul 12 se afla Atlantic Road din Norvegia. Acest drum are doar cinci kilometri si leaga Molde de Kristiansund. Spectaculozitatea este data de configuratia solului care coboara si urca asemenea unor valuri. In plus, soferii vor simti fiori parcurgand acest drum datorita peisajului.

Pe 11 avem Oberalp Pass din Elvetia. Acest drum spectaculos din Elvetia traverseaza celebrii munti Alpi si face legatura intre partea centrala a Elvetiei si cantonul Graubunden Oberland. Din pacate, drumul este deschis circulatiei doar in lunile de vara.

Pe 10 avem North Yungas "Road of Death" Bolivia
Acest "drum al mortii" se intinde pe o distanta de 70 de kilometri prin Anzii bolivieni si leaga La Paz de Coroico. Drumul poarta aceasta denumire sinistra datorita faptului ca in anul 1995 North Yungas a fost desemnat cel mai periculos drum din lume. Foarte multi oameni si-au pierdut si isi pierd viata aici. Conform statisticilor, aproximativ 200-300 de oameni pier pe acest drum.

Locul 9 este ocupat de Trollstigen din Norvegia. Acesta este un drum abrut si sinuos care este situat in Rauma. Trollstigen da ocazia calatorilor sa se bucure de peisaje superbe, care par din alta lume. Drumul este foarte ingust insa, avand 11 viraje in ac de par si in anumite locuri 9 grade.

Pe locul 8 avem Goullang Tunnel Road din China. Acest drum a fost construit de, atentie, 13 sateni in doar 5 ani de zile. Este considerat unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Goullang Tunnel Road are o lungime de 1200 metri.

Pe 7 avem San Bernardino Pass din Elvetia. Aceasta este o alta sosea aflata la o mare inaltime si care traverseaza Alpii elvetieni. Un alt lucru notabil este ca drumul trece printr-un tunel de 6 kilometri lungime.

Locul 6 este ocupat de Los Caracoles Pass din Chile, Argentina.  Acest drum traverseaza teritoriul accidentat al muntilor Anzi si face legatura intre Chile si Argentina. Este plin de viraje periculoase dar atentie, nu exista parapeti de protectie.

Pe locul 5 avem Col de Turini din Franta. Acest drum strabate o trecatoare din Alpi si se afla la o altitudine de peste 1500 de metri. Col de Turuni este inclus in fiecare an intr-o etapa a Raliului Monte Carlo. Exista 34 de viraje in ac de par dar si linii lungi drepte.

Pe 4 avem The Jebel Hafeet Mountain Road din Emiratele Arabe Unite. Aceasta sosea este un amestec de linii drepte si curbe rapide care coboara de pe munte si continua in desert.

Locul 3 este ocupat de Lysebotn Road din Norvegia. Acest drum este considerat unul dintre cele mai superbe din Europa. Include o serie de viraje stranse dar si un tunel de 1,1 kilometri.

Pe locul 2 avem Stelvio Pass din Italia. Este al doilea cel mai inalt drum asfaltat care strabate Alpii, traversandu-i la o inaltime de 2700 metri. Este renumit pentru cele 48 de viraje stranse si este considerat unul dintre cele mai provocatoare drumuri.

Si iata ca am ajuns si la locul 1 care este ocupat de celebrul Transfagarasan (Romania). Drumul este situat la cea mai mare altitudine din tara noastra si este totodata si cel mai periculos. Transfagarasnul a fost construit intre 1970 si 1974, unind Pitestiul de Sibiu. Din pacate, drumul este inchis circulatiei intre octombrie si iunie datorita caderilor de zapada. Chiar si cei de la Top Gear au spus ca acesta este cel mai bun drum din lume.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2312 :: 22.14MB