No SSO cookie

Timbrul de mediu intra in vigoare din 15 martie

voteaza
(5/ 1)
Timbrul de mediu intra in vigoare din 15 martie
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Iata ca avem in sfarsit o data oficiala. Din 15 martie timbrul de mediu va intra in vigoare.

 
 

Din cate se pare, guvernul a dat unda verde introducerii timbrului de mediu care va fi perceput la inmatriculare, inlocuind astfel actuala taxa auto.

Ministrul Mediului a precizat ca acest sistem de taxare va intra in vigoare incepand cu data de 15 martie. Pana atunci insa, Guvernul doreste definitivarea normelor de aplicare.

Dupa cum am mai spus si in alte articole, suma de plata va scadea cu 90% in cazul vehiculelor Non-Euro, cu 80% in cazul vehiculelor Euro 1 si cu 90% in cazul vehiculelor Euro 2.

In cazul vehiculelor cu tehnologii invechite taxa va fi mai mica deoarece acestea au o durata mai scurta de functionare, iar astfel vor polua mult mai putin.

Timbrul de mediu va fi calculat in functie de emisia de CO2. Acesta va fi platit o singura data, la prima inmatriculare, sau la prima transcriere, dar nu si in cazul tranzactiilor civile.

De retinut, cei ce au platit deja actuala taxa auto nu vor mai plati acest timbru de mediu. Guvernul considera ca acest timbru de mediu va aduce o crestere a Fondului de Mediu cu aproximativ 100 de milioane. Ramane sa vedem ce se va intampla pe parcurs.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2126 :: 17.78MB