No SSO cookie

Taxa de prima vanzare si masinile inmatriculate inainte de 2007

voteaza
(5/ 2)
Taxa de prima vanzare si masinile inmatriculate inainte de 2007
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Exista foarte multe discutii in ultima vreme pe baza acestor taxe auto. Guvernul vorbeste si iar vorbeste, dar nu se stie ceva concret.

 
 

Cei ce au inmatriculat vehicule inainte de anul 2007 ar putea sa scape de celebra taxa de prima vanzare. Aceasta a fost suspendata anul trecut, dar reintra in vigoare incepand cu acest an.

Cu privire la acest subiect, premierul Victor Ponta a spus: "Trebuie sa incercam sa indreptam aberatiile, iar prima dintre aberatii era referitoare la masinile de dinainte de 1 ianuarie 2007, inainte sa intram in Uniunea Europeana. Deci, are omul o Dacie care face 300 euro si plateste o taxa de 3000 de euro, sigur ca e o aberatie".

In 2012, Guvernul a decis ca in cazul automobilelor inmatriculate inainte de 2007 taxa de poluare trebuie achitata de cumparator in momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate.

Ministrul Mediului din acea perioada declara ca circa 110.000 de autovehicule inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 si pentru care nu s-a achitat taxa de prima inmatriculare, in general masini Euro 3 si 4, si-au schimbat proprietarii.

De asemenea, in 2012, Guvernul a decis ca taxa de prima vanzare a masinilor inmatriculate inainte de 2007 sa fie suspendata pana la inceputul anului 2013, iar cei ce au platit deja, sa isi primeasca banii inapoi. Astfel, taxa de prima vanzare auto este din nou obligatorie incepand cu prima zi a lunii ianuarie, dar ramane sa vedem cum va evolua situatia in urmatoarea perioada de timp.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2293 :: 22.15MB