No SSO cookie

Tata Motors investeste in Jaguar si Land Rover

voteaza
(0/ 0)
Tata Motors investeste in Jaguar si Land Rover
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Scaderea cererii pentru modelul Nano cu aproape 50% a convins TATA Motors sa investeasca  in Jaguar si Land Rover.

 
 

Cand Tata Motors a cumparat Jaguar si Land Rover de la Ford in 2008, a avut planuri mari pentru ambele branduri.

Tata Motors a raportat o scadere de 8,5% a vanzarilor in India, pentru primul trimestru al anului 2011, ca urmare a cresterii ratelor dobanzii intr-o tara in care, potrivit Bloomberg, 80% din vanzarile de automobile noi se bazeaza pe credite.

Cererea pentru Nano a scazut cu  48% in ultimele doua luni. Vanzarile globale Jaguar au scazut si ele,  in primul trimestru cu  27%.

Acum, toata lumea se uita la Evoque si, de asemenea, la  lansarile Jaguar, care vor ajuta la cresterea vanzarilor. Ashvin Chotai, managing director al Intelligence Automotive Asia, este de acord: "Compania  se invarte acum  in jurul  JLR si nu invers".

Din fericire pentru Tata, Land Rover se descurca destul de bine: vanzarile  in ultimul trimestru au crescut cu 22%, la 50.747 unitati. Si Range Rover Evoque are deja 18.000 comenzi, chiar inainte de a merge oficial in vanzare in septembrie, ceva ca, potrivit directorului brand-ului, John Edwards, se va crea o lista de asteptare si pentru  anul viitor.

TATA, de asemenea, lucreaza la mai multe produse Jaguar, inclusiv o versiune sport Break a XF si un C-X75 hibrid. Mai important, Jaguar va lansa un sedan mic, ca rival al seriei 3 BMW.

In vederea atingerii obiectivelor sale, Grupul Tata intentioneaza sa investeasca 2.4 miliarde dolari anual, in dezvoltarea a 40 de modele noi si  variante ale Jaguar si Land Rover, in urmatorii cinci ani.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4947 :: 22.13MB