No SSO cookie

Skoda Superb a obținut 5 stele la testele EuroNCAP

voteaza
(0/ 0)
Skoda Superb a obținut 5 stele la testele EuroNCAP
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noua Skoda Superb a obţinut punctajul maxim, de cinci stele, la testele de impact EuroNCAP, fiind lansat pe primele pieţe abia cu câteva zile în urmă.

 
 

Punctajul EuroNCAP are la bază rezultatele obţinute pentru protecţia adulţilor şi copiilor, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă pentru siguranţă. Skoda Superb a primit punctajul maxim de 5 stele la toate cele patru categorii.

Skoda Superb oferă siguranţă fără compromisuri, folosind tehnologia MQB a Grupului Volkswagen, modelul de vârf al gamei obţine un număr mare de puncte graţie numeroaselor sisteme de asistenţă pentru siguranţă. În cazul unei coliziuni, sisteme de reţinere, cu până la 9 airbag-uri, o caroserie mai rigidă şi zone de deformare optimizate ţintit oferă cea mai bună protecţie posibilă a ocupanţilor. Este utilizat şi un şasiu nou, care garantează stabilitate, confort şi agilitate.

428009


Superb dispune de numeroase noi sisteme de asistenţă. Tehnologia ajută şoferul în cele mai diferite situaţii din trafic, de la păstrarea distanței sigure, la menţinerea benzii de rulare şi frânarea de urgenţă în cazul unei coliziuni iminente. Noul Superb este echipat în dotarea standard cu sistemul de control electronic al stabilității, inclusiv Sistemul de frânare pentru prevenirea coliziunilor multiple (Multi-Collision Brake). În cele mai multe ţări din UE, în echiparea standard sunt incluse următoarele dotări: Front Assist (monitorizarea traficului din faţă) cu sistemul de frânare de urgenţă City, sistemul electronic de monitorizare a presiunii din pneuri şi XDS+, o funcţie extinsă a diferenţialului blocabil electronic.

suc_42


De asemenea, mai sunt oferite şi alte sisteme de asistenţă ca dotare opţională. Superb este primul model din gama mărcii disponibil cu Blind Spot Detect (monitorizarea unghiului mort), Rear Traffic Alert (alertă la traficul din spate), Traffic Jam Assist (asistent în blocajele din trafic) şi Emergency Assist (asistent urgenţă). Printre celelalte sisteme opţionale de siguranţă se numără: Adaptive Cruise Control (control automat distanţă), Crew Protect Assist (asistent protecţie ocupanţi), Lane Assist (asistent menţinere bandă de rulare), Speedlimiter (limitator de viteză), Driver Alert (detector de oboseală) şi Travel Assist (identificare indicatoare de circulaţie).

Superb este primul  model al mărcii care oferă funcţia de mascare a luminilor de drum (Smart Light Assist).

Înaintea noii Skoda Superb, noua Skoda Fabia obţinuse de asemenea 5 stele, în noiembrie 2014. Punctajul maxim de 5 stele a fost de asemenea obţinut de modelele Skoda Octavia (2013), Skoda Rapid (2012), Skoda Citigo (2011) şi Skoda Yeti (2008).

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4847 :: 17.81MB