No SSO cookie

Skoda Octavia este cel mai vândut automobil diesel din România

voteaza
(0/ 0)
Skoda Octavia este cel mai vândut automobil diesel din România
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Skoda Octavia este automobilul diesel cu cea mai mare căutare pe piaţa românească, la nivelul primului trimestru al acestui an, cu vânzări de 548 de unităţi, reiese din statisticile realizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule.

 
 
[poza1s]Locul secund în acest clasament îl deţine Volkswagen Passat, cu 461 de unităţi, cea de-a treia poziţie revenind modelului Peugeot 206, la care varianta diesel a cumulat 319 cereri.
În primele zece poziţii din top-ul celor mai vândute diesel-uri, se regăsesc şi modelele Renault Clio (312 unităţi), Peugeot 307 (300 unităţi), Renault Megane (265 de unităţi), Volkswagen Golf (137 unităţi), Opel Vectra (129 unităţi) şi modelele Mondeo şi Focus de la Ford, cu 105 şi, respectiv, 104 unităţi comercializate.
[poza2s]În ceea ce priveşte mărcile, Volkswagen deţine supremaţia vânzărilor pe segmentul diesel, cu 751 de maşini, urmată de Peugeot, cu 742 unităţi şi Skoda cu 667 de unităţi.
În primele trei luni ale anului, totalul vânzărilor de modele diesel de import a fost de 4.292 de unităţi, în creştere cu 84,2% faţă de intervalul similar de anul trecut. În acelaşi timp, a crescut şi ponderea modelelor diesel în totalul importurilor, de la 38,1%, înregistrată în primul trimestru din 2002, la 58,6% în primele trei luni din acest an.
[poza3s]La nivel naţional, motoarele diesel au o pondere totală, autohton şi import, de 26,1%, reprezentând un număr de 4.509 autoturisme, dintr-un total de 17.268 de maşini vândute pe întreaga piaţă. Potrivit acestor cifre, în România s-au vândut, din producţia autohtonă, în primele trei luni, un număr de 217 maşini diesel.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1515 :: 22.09MB