No SSO cookie

SKODA celebreaza 14 milioane de autovehicule produse

voteaza
(0/ 0)
SKODA celebreaza 14 milioane de autovehicule produse
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masina jubiliara este un Superb editie speciala ‘Laurin & Klement’

 
 

SKODA a produs automobilul cu numarul 14 milioane: Autovehiculul jubiliar – Superb 2.0 TDI editie speciala ‘Laurin & Klement’ – a iesit de pe linia de productie, la uzina Kvasiny din Cehia.

Autovehiculul are culoarea ‘magnetic brown metallic’ si va fi livrat unui client din Germania. Acest jubileu reprezinta inca un important reper pentru cresterea sustinuta a producatorului de automobile. Pana in 2018, SKODA doreste sa-si mareasca vanzarile la nivel mondial la cel putin 1,5 milioane de unitati pe an. Cu un total de 879.200 unitati comercializate in 2011, compania a inregistrat cele mai mari vanzari anuale din toti cei 117 ani ai istoriei sale.

“Acest jubileu este o expresie impresionanta a strategiei noastre de crestere,” declara Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, presedintele consiliului de administratie SKODA. “Ne extindem cu pasi repezi. Aproape doua treimi dintre cele 14 milioane de automobile construite de companie au fost produse si vandute in ultimii 20 de ani, dintre care patru milioane numai in ultimii cinci ani.” Pragul depasit acum ilustreaza  dezvoltarea foarte dinamica a marcii si, in acelasi timp, demonstreaza semnificatia extraordinara a afilierii, la Grupul Volkswagen, care a avut loc in anul 1991. “Multumim intregii echipe SKODA, care a facut posibila aceasta dezvoltare si care poate sa fie mandra cu adevarat de realizarile sale,” subliniaza Vahland.

In anii urmatori, producatorul ceh doreste sa continue expansiunea, in cadrul acestei strategii de crestere cuprinzatoare. “14 milioane de automobile produse reprezinta un stimulent pentru noi sa crestem si mai mult viteza de dezvoltare” declara Michael Oeljeklaus, membru in consiliul de administratie SKODA, responsabil pentru Productie si Logistica. Pana in anul 2018, vanzarile anuale SKODA vor creste pana la cel putin 1,5 milioane de unitati. Pentru indeplinirea acestui scop, SKODA a declansat anul trecut cea mai mare ofensiva a modelelor, din intreaga sa istorie. Prin automobilul de clasa mica Citigo si sedanul compact Rapid, vandut in India, cea de-a sasea si a saptea gama de modele si-au celebrat deja debutul in vanzari la finalul anului 2011. In anii urmatori, SKODA doreste sa introduca, in medie, cate un model nou pe piata, la fiecare sase luni.

In acest scop, producatorul isi creste capacitatea de productie a celor trei fabrici din Cehia, dar si a unitatilor de productie din celelalte tari. La uzina principala, de la Mladá Boleslav, capacitatea de productie a modelului Octavia a crescut de la 800 la 1.200 de autovehicule pe zi. La uzina din orasul  Vrchlabí, situat in Boemia de Nord, SKODA se concentreaza asupra productiei transmisiei cu dublu ambreiaj DQ 200, pentru intregul Grup Volkswagen. La uzina din Kvasiny, capacitatile de productie ale SUV-ului compact Yeti au fost, de asemenea, marite. O dublare a capacitatii, la un total de 100.000 de autovehicule Yeti, pe an, a avut loc la uzina din Kvasiny in 2011.

In acelasi timp, SKODA a continuat internationalizarea constanta a marcii, concentrandu-se, in special, pe cresterea solida pe pietele emergente din China, Rusia si India. De la finalul anului 2012, SUV-ul compact Yeti va fi produs in China, in colaborare cu Shanghai Volkswagen. Mai mult, marca va incepe productia unui nou sedan compact, in China, la inceputul anului 2013. In Rusia a inceput sa functioneze, din 2011, o a doua unitate de productie, dupa cea de la Kaluga; aici se fabrica automobilele Yeti vandute pe piata din Rusia. Acest proiect comun cu Volkswagen si grupul rus GAZ este situat in Nizhniy Novgorod. Capacitatile de productie cresc si in India. Astfel, noul sedan compact, Rapid, este construit in Pune din 2011.

Repere importante in productia SKODA AUTO:

-         ianuarie 2012: 14 milioane de automobile (din 1905)

-         decembrie 2011: 1,5 milioane Octavia II

-         12 octombrie 2011: automobilul cu numarul 10 milioane produs la uzina Mladá Boleslav

-         2 septembrie 2011: cutia de viteze MQ200, cu numarul 4 milioane, produsa la Mladá Boleslav

-         8 aprilie 2009: 12 milioane de automobile produse din 1905

-         13 iulie 2006: 10 milioane de automobile produse din 1905 (dintre care 5 milioane au fost produse de la afilierea cu VW in 1991)

-         1991: 5 milioane de automobile produse din 1905

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2407 :: 17.79MB