No SSO cookie

Sistemul Volvo City Safety primeste calificativul Euro NCAP Advance

voteaza
(0/ 0)
Sistemul Volvo City Safety primeste calificativul Euro NCAP Advance
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Calificativul Euro NCAP Advance pentru tehnologie inovatoare si revolutionara in materie de siguranta a fost acordat pentru prima data in cadrul Salonului Auto International de la Paris pentru sistemul Volvo City Safety.

 
 
"Suntem foarte recunoscatori. Am lucrat foarte mult pentru ca sistemele de siguranta activa sa fie incluse in criteriile de evaluare Euro NCAP", declara Thomas Broberg, Consultant Senior pentru Siguranta, Volvo Cars.
 

Calificativul Euro NCAP Advance a fost acordat in premiera mondiala pe 01 Octombrie in cadrul Salonului Auto International de la Paris. Acesta face parte din sistemul curent de evaluare Euro NCAP in cadrul caruia modelele auto sunt testate in diferite situatii si apoi clasificate pentru siguranta cu pana la cinci stele Euro NCAP. Metoda utilizata pentru evaluare este fundamentata pe datele stiintifice furnizate de producatorii auto care apoi sunt analizate de o comisie de experti desemnata de Euro NCAP. Doar sistemele de siguranta disponibile pe modele deja testate fizic Euro NCAP sunt eligibile pentru acest premiu.


Compania Volvo Cars a facut demersuri pentru ca Euro NCAP sa tina cont si de sistemele active de siguranta in evaluarea generala a modelelor auto.
"Euro NCAP Advance este fara indoiala un prim pas in directia dorita si un complement excelent al evaluarii fizice prin crash-test”, declara Thomas Broberg, care a fost desemnat sa primeasca premium in cadrul Salonului Auto de la Paris.

 
Franare automata


Sistemul Volvo City Safety a fost prezentat pentru prima data in anul 2008 ca echipament standard pe modelul Volvo XC60. La viteze de pana la 30km/h sistemul franeaza automat masina in situatia in care soferul este neatent si nu reactioneaza la timp atunci cand vehiculul din fata incetineste sau opreste brusc. Coliziunile frontale la viteze mici reprezinta mai mult de jumatate din totalul coliziunilor auto. La viteze sub 15km/h sistemul City Safety poate evita complet impactul iar la viteze intre 15km/h si 30 km/h sistemul reduce semnificativ viteza masinii si astfel efectele negative ale coliziunii.
 

Volvo City Safety a beneficiat de atentia mass-media la nivel mondial si a fost rasplatit cu numeroase premii de catre presa de specialitate. Printre acestea se numara : premiul Paul Pietsch acordat de publicatia auto germana Auto Motor und Sport, Best Safety Choice acordat de institutul spaniol de siguranta Centro Zaragoza precum si premiul american Traffic Safety Achievement.

 
City Safety este in acest moment dotare standard atat pentru modelul XC60 cat si pentru pentru recent lansatele S60 si V60.

 
Euro NCAP reprezinta programul european de evaluare a performantei auto in materie de siguranta si a fost fondat in anul 1997. Euro NCAP publica rapoarte de siguranta pentru modele noi auto si acorda “stele de siguranta” functie de modul in care vehiculele se comporta in diferite teste specifice.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2086 :: 19.9MB