No SSO cookie

Sistemele ESP sunt mai eficace decât airbag-urile, spun specialistii Bosch

voteaza
(0/ 0)
Sistemele ESP sunt mai eficace decât airbag-urile, spun specialistii Bosch
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sistemele electronice de stabilitate de la autovehicule – ESP – sunt mai sigure şi mai eficiente decât airbag-urile, opinează un director executiv al companiei Bosch, citat de Automotive News Europe.

 
 
[poza1d]“ESP poate salva mai multe vieţi faţă de un airbag”, spune Wolfgang Chur, director al diviziei furnizoare de echipamente pentru industria auto a companiei menţionate. El a adăugat că firma sa aşteaptă o creştere a cererii pentru aceste sisteme în viitorul apropiat, îndată ce utilizatorii vor înţelege valoarea acestora.
Sistemul ESP, utilizează mai mulţi senzori ai sistemului de frânare antiblocaj, ABS şi ai sistemului de tracţiune. Impulsurile preluate indică presiunea de frânare, viteza de deplasare şi gradul de înclinare a autovehiculului şi atunci când nivelul normal al acestor parametri este depăşit sistemul acţionează asupra frânelor şi tracţiunii pentru a corecta şi a stabiliza vehiculul.
[poza2s]În Germania, mai mult de 50% din maşinile de fabricaţie recentă au instalat sistemul ESP, în timp ce în Franţa, procentul se reduce la 20%. În SUA şi Japonia, răspândirea acestui sistem nu depăşeşte 10% , pentru maşinile noi.
Oficialul citat mai crede că principalele calităţi ale ESP în prevenirea derapajelor şi răsturnărilor autovehiculului va impulsiona o majorare rapidă a cererii de astfel de sisteme pe piaţa americană.
[poza3d]De asemenea, a adăugat Chur, Bosch intenţionează să mărească producţia de sisteme ESP de la 3 milioane de bucăţi, fabricate anul trecut, la 3,6 milioane de exemplare în acest an, continuând să rămână lider de piaţă pe acest segment.
Bosch a lansat sistemul ESP în anul 1995, compania producând, până la sfârşitul anului trecut, mai mult de opt milioane de unităţi.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1974 :: 22.09MB