No SSO cookie

Sistem facil de acces in noului Ford B-MAX

voteaza
(0/ 0)
Sistem facil de acces in noului Ford B-MAX
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ingeniosul sistem al B-MAX cu portiere-fata cu balamale si portiere-spate glisante integreaza montantul central si ofera acces de neegalat pentru pasageri si bagaje

 
 

Ford prezinta un sistem unic de portiere care ofera acces facil unic in interiorul noului model B-MAX.

Sistemul Ford de acces facil integreaza montantii centrali in portierele modelului B-MAX, creand o deschidere neintrerupta de 1,5 metri pe fiecare parte a masinii, reducand astfel dificultatile cotidiene.

In cazul majoritatii altor modele, deschiderile portierelor-spate ofera cam jumatate din acest spatiu. Sistemul cu portiere-spate cu balamale al Opel Meriva ofera un spatiu de acces maxim de 0,7 metri.

"Un astfel de sistem al portierelor a reprezentat visul oricarui proiectant de multi ani", a declarat Stefan Lamm, director design exterior, Ford Europa. "Am dezvoltat conceptul de la o idee de pe plansa de desen a unui designer la un produs versatil si cu stil, prezent intr-un stand de salon auto".

"Ne-am autoprovocat sa re-imaginam conceptul de masina de clasa mica", a adaugat el. "Oamenii se lupta cu dificultatile cauzate de spatiile reduse din mediul urban si am vrut sa gasim o solutie noua".

In cadrul dezvoltarii conceptului, o echipa a petrecut cateva zile observand soferii si rutinele lor zilnice -- mersul la cumparaturi sau luarea copiilor de la scoala -- pentru a intelege exact ce isi doresc cu adevarat clientii de la un automobil compact.

Apoi, inginerii au preluat provocarea de a produce un autovehicul sigur si practic care sa vina in intampinarea acelor nevoi. Au transferat rolul de structura de inalta rezistenta a caroseriei de la montantii centrali si l-au integrat direct in portiere pentru a asigura o protectie excelenta in caz de impact, in special in ceea ce priveste impactul lateral.

La constructia elementelor cheie ale caroseriei si portierelor au fost utilizate oteluri speciale ultra-rezistente, care asigura o rezistenta de pana la cinci ori mai mare decat otelul conventional, moale, creand astfel o structura extraordinar de puternica si rigida, fara a adauga greutate automobilului.

Acest proces a presupus teste si analize intensive in fiecare dintre etapele sale. Au fost efectuate peste 1.000 de simulari detaliate pe calculator timp de trei ani pentru a optimiza performanta la impactul lateral, fiecare simulare durand 24 de ore si utilizand o putere de calcul echivalenta cu cea a opt computere ultra-performante. Aceste simulari au fost apoi testate in mod fizic prin intermediul altor 50 de impacturi laterale.

"Am construit caroseria in asa fel incat sa pastreze toate avantajele noului concept al portierelor, dar in acelasi timp am conceput o structura rezistenta, rigida si usoara", a declarat Darren Palmer, director pentru calitatea dezvoltarii produselor in cadrul Ford Europa. "Crearea unei caroserii rezistente si stabile faciliteaza manevrabilitatea. B-MAX este la fel de rigid precum cel mai recent model Fiesta si va fi la fel de distractiv de condus."

Interiorul modelului B-MAX este dotat cu facilitati care profita din plin de pe urma Sistemului de acces facil. Scaunele din spate si scaunul din dreapta-fata se rabateaza complet plat creand o platforma de incarcare mare si convenabila, pe care incape orice, de la biciclete la obiecte de mobilier.

"Acest concept de portiere permite incarcarea unor obiecte foarte mari, mai lungi de 2,3 metri, prin portierele laterale", a declarat Ernst Reim, seful departamentului de proiectare interioara al Ford Europa. "O vizita pentru cumparaturi la magazinul de mobila sau chiar si o zi la plaja cu placa de surf sunt acum realizabile".

Noul Ford B-MAX va fi lansat la Geneva luna viitoare si va fi disponibil pe piata din Europa in cursul acestui an.

 

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2145 :: 17.79MB