No SSO cookie

Sebastien Loeb a castigat Raliul Iordaniei

voteaza
(0/ 0)
Sebastien Loeb a castigat Raliul Iordaniei
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sebastien Loeb, pilotul Citroen WRC, a reusit sa se impuna in Raliul Iordaniei.

 
 

Sebastien Loeb si Daniel Elena si-au trecut in cont a 56-a victorie din cariera dupa succesul din Raliul Iordaniei, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri si s-au distantat la 25 de puncte de urmatorul clasat in clasamentul general. Dani Sordo si Marc Marti au terminat aceasta etapa pe pozitia a patra, echipa Citroen Total urcand pe primul loc in clasamentul constructorilor.

Ralliul Iordaniei a fost o etapa neobisnuita din multe puncte de vedere. In primul rand, a inceput joi si s-a terminat sambata, iar primele trei probe speciale au fost cele mai scurte din calendar. Raliul a inceput joi dimineata din Jerash, in apropierea Forumului Roman construit cu mai mult de 2000 de ani in urma. Sebastien Loeb si Daniel Elena, liderii clasamentului mondial, au fost primii la start si au curatat astfel drumul pentru toti ceilalti. In aceste conditii, echipajul Citroen Total a pierdut peste 30 de secunde fata de liderul raliului si a terminat ziua pe pozitia a treia, in timp ce Dani Sordo si Marc Marti s-au clasat pe pozitia a sasea.

In ziua secunda au fost programate doua bucle a cate trei probe speciale, una dintre ele avand peste 40 de kilometri. La finalul zilei, Sebastien Loeb nu numai ca a reusit sa recupereze timpul pierdut in prima zi, dar s-a si distantat la peste 24 secunde de Sebastien Ogier, tot pe un Citroen C4 WRC, clasat pe pozitia a doua. Dani Sordo a terminat ziua pe pozitia a cincea, obiectivul sau fiind acela de a aduna cat mai multe puncte pentru Citroen in clasamentul constructorilor.

Cu doua treceri pe o bucla de patru probe speciale, ultima zi din Raliul Iordaniei parea la fel de dificila ca si primele doua. Sebastien Loeb avea un avans de peste 27 de secunde fata de Jari-Matti Latvala, dar de data aceasta nu a mai fost primul la start. “I-am cerut lui Sebastien Ogier sa porneasca mai repede pentru a curata drumul”, explica Olivier Quesnel, directorul Citroen Racing. “Am descoperit o problema tehnica la masina sa ceea ce i-a compromis orice sansa la un loc pe podium. Am realizat si ca aceasta strategie inseamna o sansa in plus si pentru Sebastien Loeb sa-si apere prima pozitie.”

Loeb a castigat trei din primele patru probe ale zilei, confirmand ca este cel mai rapid pilot in acest raliu. “Desigur, strategia echipei a facut ca totul sa fie putin mai usor pentru mine, dar nu sunt foarte sigur ca era nevoie de acest lucru. In ciuda faptului ca nu am plecat dintr-o pozitie favorabila, in comparatie cu Jari-Matti, am reusit sa ne mai distantam putin. Acum trebuie sa fim doar foarte atenti si sa nu facem greseli pe ultima bucla”, a spus Loeb, in parcul de service.

Dani Sordo, locul patru dupa Loeb, Latvala si Solberg, stia exact care este misiunea sa – sa termine raliul si sa adune cat mai multe puncte pentru Citroen in clasamentul constructorilor. “Trebuie sa fim foarte atenti in ultima zi a raliului. Sunt multe capcane pe drum si chiar daca Petter Solberg nu conteaza in clasamentul constructorilor, iar urmatorul clasat este mult in spate nu ne putem permite sa ne relaxam”, a spus si Dani Sordo.

Ultimele patru probe speciale au decurs fara probleme iar Sebastien Loeb si Daniel Elena si-au trecut in cont a 56-a victorie din cariera (21 de raliuri diferite). “Sunt incantat ca am castigat un raliu atat de dificil”, a spus Sebastien, inainte sa urce pe podium. “Dupa cea de-a doua victorie din acest sezon am reusit sa ne distantam la 25 de puncte, echivalentul unei victorii, de urmatorul clasat. In aceste conditii putem aborda mult mai relaxat urmatoarea etapa din calendarul competitional.”

Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1910 :: 17.79MB