No SSO cookie

Scandal in paradis: PSA divorteaza de BMW si continua cu GM

voteaza
(0/ 0)
Scandal in paradis: PSA divorteaza de BMW si continua cu GM
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Parteneriatul in vederea cercetarii vehiculelor hibrid, incheiat intre PSA Peugeot Citroen si BMW ia sfarsit, francezii continua cu General Motors.

 
 

Anul trecut, in luna februarie, cand punea bazele aliantei cu General Motors, PSA Peugeot Citroen, cel de al doilea producator european de autovehicule, declara ca acest parteneriat nu va afecta cele facute cu alti producatori.

Totusi, potrivit Agentiei France-Presse, seful R&D Peugeot, Gauillaume Faury a declarat ca grupul francez isi va incheia colaborarea cu BMW asupra cercetarii tehnologiilor hibrid, parteneriat incheiat tot in luna februarie 2012 si ca va continua cercetarile alaturi de General Motors.

Si in timp ce purtatorul de cuvant Peugeot, Laure de Servigny a confirmat declaratiile oficialului Peugeot, omologul ei de la BMW, Frank Wienstroth afirma ca "nu s-a luat nicio decizie asupra felului in care va continua parteneriatul in viitor".

Insa scotocind prin arhivele nu foarte indepartate ca timp, ale comunicatelor remise de cei in cauza, descoperim ca in luna iulie a acestui an, oficialii BMW declarau ca iau in calcul incetarea intelegerii cu Peugeot, in urma deciziei francezilor de a continua cercetarile alaturi de General Motors.

Producatorul munchenez de vehicule premium are in derulare o alta intelegere: in 29 iunie a semnat un act denumit Memorandum of Understanding (MoU), cu Toyota, care este la aceasa data liderul de pe piata vehiculelor hibrid. Alianta germano-japoneza are in vedere colaborarea in dezvoltarea motoarelor electrice, celule de energie si cercetarea in domeniul materialelor usoare.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2242 :: 22.13MB