No SSO cookie

Saptamina lansarilor la Porsche Romania

voteaza
(0/ 0)
Saptamina lansarilor la Porsche Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

In ultimele saptamini, activitatea celui mai mare importator de autovehicule de pe piata nationala, compania Porsche Romania a fost deosebit de incarcata, principalele puncte cheie fiind deschiderea celui mai mare centru de vinzari si service, Porsche Bucuresti Nord, alaturi de lansarile limuzinelor din clasa Premium, Volkswagen Tuareg si Audi A8.

 
 
[poza1s] Porsche Bucuresti Nord este unul dintre cele mai mare dealership-uri Volkswagen si Audi, cu un volum planificat de vinzari de 2.000 de unitati anual. Investitiile necesare construirii acestui centru s-au ridicat la 8,1 milioane de euro, incepind cu 13 noiembrie 2001. Suprafata totala este de aproximativ 30.000 de metri patrati, din care 8.680 sint costruiti.
In afara de spatiile de expunere, centrul dispune de un atelier de service specializat, cu 60 de posturi de lucru, in care numai valoarea echipamentelor este de circa 1,4 milione de euro.
[poza2d] Modelele noi, lansate cu aceasta ocazie, Volkswagen Phaeton si Audi A8 sint virfurile de lance ale celor doi constructori, ambele modele facind parte din cea mai inalta gama.
Phaeton isi tradeaza direct din nume originea nobila care i-a fost harazita, ca descendent mitologic al Zeului Soare. Comparata cu "un tinar obraznic", "un Adonis al epocii moderne", noua limuzina de lux a companiei germane intentioneaza sa rastoarne toate ierarhiile pe un segment unde suprematia apartine venerabilului Mercedes S Klasse.
[poza3s] Autoturismul dispune de cele mai moderne gadget-uri din industria auto, precum aprinderea automata a farurilor la intrarea in tuneluri, geamuri bistratificate atermice si izolante fonic, senzori de parcare, 8 airbag-uri, sistem de reglare a distantei fata de masina ce ruleaza inainte (ADR), alaturi de un confort interior demn de birourile de 5 stele. Pe linga acestea, sint dispunibile toata gama de sisteme de rulare de tip ABS, EBA, EBD, ASR, EDS, MSR si ESP.
In ceea ce priveste motorizarile, Phaeton nu-i dezminte numele personajului mitologic pe care-l intruchipeaza. Cele doua motoare pe benzina, un V6 cu 24 de supape de 3,2 litri si un "titan" de W12 de 6 litri care dezvolta 241 CP si, respectiv 420 CP. Varianta diesel este un alt "monstru", in 10 cilindri, V10 TDI, cel mai puternic motor diesel pe o masina de serie, cu o putere de 313 CP.
Phaeton este un model prin care Volkswagen patrunde intr-o clasa superioara, unde, tot prin amabilitatea celor de la Porsche Romania, are ocazia sa intilneasca pe soselele din Bucuresti, si noul Audi A8, ultimul model in clasa lux al producatorilor din Ingolstadt.
[poza4d] Audi A8 este modelul port-drapel al marcii, principalele sale atuuri fiind sportivitatea, inovatia si luxul. Design-ul caroseriei, cu o curbura joasa a partii frontale, greutatea redusa, liniile ascendente care descriu partile laterale, toate acestea reflecta ambitiile dinamice ale acestui model.
Motoarele disponibile in prima faza, unul de 3,7 litri de 280 CP, si celalalt de 4,2 litri, de 335 CP, sint indeajuns de puternice sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 7,3, si respectiv, 6,3 secunde. Cutia de viteze este un Triptronic automat in 6 trepte cu optiune de comutare pe manual, optional fiind si un sistem de schimbare a vitezelor amplasat pe volan.
Modelul cuprinde o multitudine de optiuni revolutionare, insa poate cea mai ingenioasa dintre acestea este faptul ca masina poate fi deschisa si pornita fara cheie, pe usa si pe bord fiind amplasate sisteme de citire a amprentelor digitale ale soferului, stocate in memoria computerului.
[poza5s] Pretul este pe masura dotarilor si calitatii de realizare, pretul CIP incepind de la 57.900 euro, pentru modelul de 3,7 L, si de la 61.900 euro pentru 4,2 L, insa nu este atit de mare daca, pina la lansarea sa oficiala in Romania, de joi, 5 decembrie, fusesera vindute 7 unitati.
De altfel, ambitiile Porsche Romania sint de a vinde cel putin 50 de masini Audi A8, in cursul anului viitor si de a depasi vinzarile totale pe marca, apreciate pentru acest an la 720 de unitati.
Inainte de final, mai anuntam ca in perioada 6-8 decembrie, are loc evenimentul "Zilele usilor Deschise", la Porsche Bucuresti Nord, eveniment ce inglobeaza o serie de manifestari deschise publicului larg.
La final, putem aminti ca Porsche Romania, importatorul oficial al marcilor Audi, Porsche, Seat, Skoda si Volkswagen pe piata interna are un plan de vinzari de 12.000 de unitati in acest an. In cei cinci ani de activitate, compania a livrat peste 30.500 de masini, a reparat alte 150.000, si a vindut piese de schimb in valoare de 34 de milioane de euro.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1701 :: 22.11MB