No SSO cookie

Saab revine!

voteaza
(5/ 1)
Saab revine!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

NEVS, noul proprietar Saab anunta o investitie de aproape un sfert de miliard euro, bani proveniti dn China.

 
 

Vestile despre soarta brandului Saab au lipsit cu desavarsire pana acum, faptul fiind nefiresc pe fondul avalansei de schimbari cu care ne-a obisnuit compania suedeza de-a lungul ultimilor doi ani.

O noua schimbare pare sa intoarca roata si Saab redevine cap de afis, deoarece noul proprietar al companiei, National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), care a reusit sa achizitioneze cea mai mare parte din activele brandului, anul trecut, atunci cand Saab a intrat in faliment, a anuntat in aceasta saptamana ca a semnat o intelegere cu municipalitatea orasului chinez Qingdao.

Orasul, care cu o populatie de 9 milioane, are aproape acelasi numar de locuitori ca intreaga Suedie, va investi in NEVS 2 miliarde de coroane suedeze (adica 235.500 milioane euro), prin Qingdao Qingbo Investment si va prelua 22% din actiunile companiei.

Desi inca nu s-a stabilit o data la care se va finaliza actiunea, s-a stabilit deja ca masinile construite in Suedia la  Trollhättan vor fi expediate direct in portul din Qingdao, iar cand  se va atinge capacitatea maxima de productie, la locul de destinatie se va construi o noua fabrica.

NEVS are in plan sa lanseze un vehicul complet electric bazat pe platforma Saab 9-3, flosind o unitate motrica conceputa in China si Japonia. In urma intelegerii finalizat in august, anul trecut, NEVS a primit fabrica din Trollhättan, alaturi de facilitatile pentru teste, dar si dreptul de proprietate intelectuala asupra modelului 9-3, a platformei Phoenix (foto) si a numelui Saab. Adica a primit aproape totul, mai putin dreptul de a utiliza sigla cu grifonul.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2990 :: 17.78MB