No SSO cookie

RTR planteaza 87.000 de copaci la Centrul Tehnic Titu

voteaza
(0/ 0)
RTR planteaza 87.000 de copaci la Centrul Tehnic Titu
Noutati-auto · · 4 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Peste 100 de angajati ai Renault Tehnologie Roumanie  au participat sambata, 19 noiembrie 2011, la plantarea a peste 800 de copaci la Centrul Tehnic Titu, intr-o actiune de voluntariat.

 
 

Evenimentul a demarat operatiunea de plantare a peste 87.000 de copaci in zona pistelor din centru, ca parte a responsabilitatii pe care RTR si-o asuma fata de protectia mediului inconjurator.

Odata cu finalizarea retelei de piste de la Centrul Tehnic Titu in octombrie 2011, RTR demareaza o ampla operatiune de plantare in centrul de incercari. Peste 87.000 de copaci vor fi plantati in zona pistelor, pentru a reduce poluarea atmosferica si sonora generata de vehiculele testate, dar si pentru a asigura confidentialitatea zonei.

Primele sute de copaci au fost plantati sambata, 19 noiembrie 2011, de peste o suta de voluntari dintre angajatii RTR din Bucuresti, Mioveni si Titu. Solidari cu viziunea RTR de dezvoltare durabila, ei si-au lasat amprenta pe viitorul centrului.

Pe toata durata constructiei Centrului Tehnic Titu, santierul a respectat cu strictete normele nationale si europene privind protectia mediului inconjurator.

La fel ca toate celelalte locatii industriale ale Renault, Centrul implementeaza un sistem de management al mediului foarte exigent si va solicita certificarea ISO 14001 in 2012.

Politica de protectie a mediului inconjurator a Centrului Tehnic Titu se contureaza in jurul ideilor de prevenire a poluarii, de sensibilizare atat a personalului propriu cat si a prestatorilor, precum si de imbunatatire continua a performantelor de mediu. Pe parcursul primului an de exploatare, a fost pus la punct si un sistem de colectare selectiva a deseurilor.

Inaugurat pe 15 septembrie 2010, Centrul Tehnic Titu are ca misiune realizarea unei parti din testele de vehicule si organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale Grupului Renault. Parte integranta a Renault Technologie Roumanie si a dispozitivului de inginerie al Grupului Renault din Romania, Titu vine in completarea centrelor de la Aubevoye si Lardy (Franta).

Centrul Titu cuprinde bancuri de incercari, destinate vehiculelor intregi si componentelor. Ele permit recrearea unor conditii de functionare extreme: rezistenta la frig, simulator de expunere la soare, cabina de ploaie etc.

Pentru a analiza comportamentul vehiculelor au fost construite si noua tipuri de piste, cu o lungime totala de peste 30 de km, finalizate in luna octombrie 2011. Pista rapida, pistele deformate, zona de proiectie sub caroserie sau zonele de apa reproduc conditiile de rulare ale masinilor din lumea intreaga.

Renault Technologie Roumanie (RTR) este centrul de Inginerie Regional Renault responsabil de dezvoltarea gamei Logan la nivel mondial si, in special, de adaptarile proiectelor fabricate si comercializate pe pietele regiunii Euromed.

In prezent, aproximativ 2500 de ingineri lucreaza in cadrul RTR pentru a proiecta si adapta modelele.

La Mioveni, RTR asigura suportul tehnic pentru uzina si pentru furnizorii acesteia.

La Bucuresti, birourile de studii dezvolta si adapteaza proiecte de vehicule pe platforma Logan, pentru a raspunde asteptarilor clientilor din regiune.

La Titu, Centrul Tehnic asigura incercari pentru vehiculele si organele mecanice dezvoltate de birourile de studii ale Grupului Renault.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (4)

scris de cameluss

birourile de studii ale Grupului Renault isi fac bine treaba

scris de carmenflorin

felicitari pentru initiativa , din cand in cand ar trebui sa ne mai gandim si la mediu

scris de ovyy

Felicitari Renault Tehnologie Roumanie si sper ca initiativa lor sa fie preluate si de alte mari corporatii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul nostru.

scris de sims

buna initiativa, mai trebuie si ajutat mediul inconjurator din cand in cand

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2129 :: 17.79MB