No SSO cookie

Romanii se orienteaza spre marca Volkswagen

voteaza
(0/ 0)
Romanii se orienteaza spre marca Volkswagen
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masinile Volkswagen au devenit o optiune luata in considerare de romani, avind in vedere statisticile lunare cu privire la vinzarile de pe piata auto, intocmite de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Marca Volkswagen a urcat in topul vinzarilor, constant, din luna mai, ajungind, de pe locul al treilea, pe pozitia secunda, detasat, la sfirsitul lunii iulie.

 
 

Pe locul intii, in ce priveste vinzarile importatorilor auto, in Romania, ramine, asa cum a obisnuit de la inceputul anului, Renault, cu 1.096 unitati vindute in luna iulie, potrivit datelor furnizate de APIA.
Volkswagen a vindut, in luna iulie, 697 masini, distantindu-se la peste 100 de unitati de concurentii Peugeot si Skoda, marci alaturi de care mergea foarte aproape in lunile trecute. In luna iulie, pe locul al treilea in topul vinzarilor se afla Peugeot, care a inversat rolul cu Skoda, marca ce a inregistrat vinzari mai mici, dar doar cu sapte unitati: 475 de masini vindute, respectiv 468.
[poza1s]Pe piata vinzarilor masinilor autohtone, marca Dacia este cea mai cautata. In luna iulie s-au vindut 4.268 unitati, la mare distanta de vinzarile raportate de Daewoo, de 1.075 unitati. In primele sapte luni ale anului, Dacia a vindut 30.164 unitati, iar Daewoo - 1.075 masini, potrivit statisticilor APIA. Nivelul vinzarilor masinilor autohtone a ajuns, in luna iulie, la 5.465 de unitati, mai mare decit cel al autoturismelor de import, cu 4.826 unitati vindute.
In luna iulie s-au produs 10.122 masini, dintre care 8.727 sint autoturisme pentru pasageri. Productia crescut cu 21 % in primele sapte luni, fata de perioada similara a anului trecut. Romania a exportat 1.545 vehicule, respectiv 1.442 autoturisme, in a saptea luna a anului, si a importat 4.826 autovehicule, dintre care 3.636 autoturisme, potrivit datelor furnizate de APIA. Importurile au crescut, in primele sapte luni ale anului 2002, cu 47,1%, comparativ cu anul precedent, in timp ce exporturile au scazut cu 4,3%.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1648 :: 22.14MB