No SSO cookie

Rezultate excelente la testele Euro NCAP in 2010 pentru modelele BMW

voteaza
(0/ 0)
Rezultate excelente la testele Euro NCAP in 2010 pentru modelele BMW
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Modelele BMW s-au remarcat printre cele mai sigure la testele Euro NCAP in 2010, in contextul in care standardele de testare au devenit mai exigente in acest an.

 
 
Modelele BMW s-au remarcat printre cele mai sigure la testele Euro NCAP in 2010, in contextul in care standardele de testare au devenit mai exigente in acest an. Ambele modele ale marcii care au fost testate anul trecut se plaseaza intre primele 10 cele mai sigure modele ale anului, dintre acestea BMW Seria 5 a fost desemnat cea mai sigura limuzina din clasa mare.


Incepand cu 2010, Euro NCAP a propus un standard nou de testare. Alaturi de extinderea testelor propriu-zise de impact, a fost adaugata si o noua sectiune de evaluare, „Siguranta activa”. in total numai 65% din automobilele testate au obtinut 5 stele anul trecut, comparativ cu 90% in 2009, indicand faptul ca procedura de testare a devenit mult mai exigenta.


In acest context, BMW Seria 5 a fost desemnat cea mai sigura limuzina din clasa mare. In acelasi timp, noul model stabileste cel mai bun rezultat inregistrat pana acum in ceea ce priveste protectia pietonilor si este primul (si singurul) automobil care obtine o nota de 100% intr-o categorie pentru sistemele de siguranta activa.  La celelalte categorii de test noul model a primit 95% pentru protectia pasagerilor, 83% pentru protectia copiilor, 78% pentru protectia pietonilor.


De altfel, BMW Seria 5 a realizat inca o premiera mondiala - a fost primul model pentru care s-a realizat un crash test cu interventia automata a franelor intr-un experiment realizat de Organizatia Germana de Supraveghere a Automobilelor (DEKRA). Este vorba de un sistem, disponibil optional pe BMW Seria 7 si BMW Seria 5 impreuna cu Adaptive Cruise Control, care detecteaza pericolul unui accident frontal, pregateste franele si activeaza o avertizare vizuala. Suplimentar, in cazul unui accident iminent, se realizeaza o deceleratie moderata timp de 1,2 secunde, pentru a minimiza energia de impact. Rezultatele au relevat eficienta acestui echipament – accelerat la 64 km/h, asemeni testelor de impact Euro NCAP, automobilul a fost franat la o viteza de 40 km/h, ceea ce inseamna o reducere cu 41% a energiei de impact.


Al doilea model BMW testat in 2010 a fost BMW X1, de asemenea mentionat de Euro NCAP printre cele mai sigure 10 masini ale anului. Remarcabil este ca, pe langa o protectie foarte buna a pasagerilor, noul model a obtinut si un scor foarte bun in ceea ce priveste protectia pietonilor. Raportul de testare face o referire speciala la calitatea materialelor de la capota compartimentului motor, care reduc semnificativ riscul accidentarilor la cap, in special in cazul copiilor. Rezultatele obtinute au fost de 87% pentru protectia pasagerilor, 86% pentru protectia copiilor, 64% pentru protectia pasagerilor si 71% pentru sistemele de siguranta activa.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1875 :: 22.17MB