No SSO cookie

Renault se gandeste sa reinvie R5!

voteaza
(0/ 0)
Renault se gandeste sa reinvie R5!
Noutati-auto · · 2 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Oficialii companiei franceze Renault se gandesc serios sa reinvie legenda anilor ’70, modelul R5, noua generatie a modelului ce a inventat practic segmentul supermini urmand sa rivalizeze cu Citroen DS3, MINI si FIAT 500.

 
 
 

Pozitionat pe piata drept alternativa chic la modelele mentionate mai sus, noul R5 ar trebui sa faca parte dintr-un trio Twingo III / R5 / Clio IV (el insusi un descedent al primului R5).

 

In ceea ce priveste designul, mai mult ca sigur ca francezii (desi departamentul de design Renault este condus acum de un... olandez, Laurens van den Acker, ex-Audi, ex-Ford, ex-Mazda) vor opta pentru un stil retro, in care farurile rectangulare bine-cunoscute si stopurile vertivale vor sta la loc de cinste.

 

Cel mai probabil, din punct de vedere mecanic noul Renault 5 va fi bazat pe platforma B a Renault Nissan Alliance, ce este folosita atat de actualul Clio, cat si de noua generatie a modelului de clasa mica, ce va fi prezentat in premiera, in toamna acestui an, la Frankfurt Auto Show.

 

Daca proiectul R5 va primi unda verde, trebuie spus ca el nu va fi lansat pe piata mai devreme de anul 2014. La acel moment, Renault va avea din belsug ce oferi amatorilor de masini de mici dimensiuni: Clio IV, un nou Twingo cu motorul amplasat in spate, electricul Zoe si productia de serie a conceptului Captur (Geneva 2011).

 

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (2)

scris de Anonim

Fara indoiala, deja am spus, RENAULT! Doar nemtii au inceput WWII cu tancuri Renault, nu vw, bmw etc! nu mai vb de F1, unde nici macar nu au modificat Lotus Renault ci a ramas lotus-cosworth, e mai greseste lumea (posesor Megane 2.2 Estate, super)

scris de Anonim

Foarte tare! Ma pun pe lista de asteptare de pe acum :) In ciuda multora, Renault este deasupra multor constructori. Sunt masini fiabile cu un cost de intretinere decent.

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1848 :: 22.17MB