No SSO cookie

Renault Fluence Z.E. intra in teste

voteaza
(0/ 0)
Renault Fluence Z.E. intra in teste
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Renault incepe testele modelului full-electric Z.E. in Israel, urmand ca in scurt timp sa continue si in Danemarca. Modelul va fi lansat oficial la Paris.

 
 
In anul 2011 Israel si Danemarca vor fi primle tari unde soferii masinilor electrice vor putea sa opreasca la o statie de schimbare rapida a bateriilor. Aici ei vor inlocui acumulatorii epuizati cu unii proaspat incarcati cu energie electrica.


O singura masina va fi compatibila, momentan, cu sistemul de inlocuire al acumulatorilor, si anume Renault Fluence Z.E. in timp ce Better Place este compania care va asigura, in exclusivitate, si in totalitate, serviciile statiilor de inlocuire.


Renault a inceput o serie de teste pentru zonele cu clima fierbinte. In acest scop foloseste doua vehicule prototip Fluence Z.E. iar scopul testelor este de a determina performantele sistemelor de acumulatori cu racire pe aer. In cadrul acestui test, si compania care asigura "alimentarea", Better Place, isi va testa primii doi roboti capabili sa inlocuiasca acumulatorii. In acelasi timp, cu siguranta, toti producatorii mondiali de automobile vor sta cu ochii atintiti pentru a vedea daca sistemul Better Place este un esec sau un succes.


Pana acum, alianta Renault-Nissan a optat pentru schema propusa de Better Place. Insa pentru ca sistemul sa fie cu adevarat viabil, producatorii auto vor trebui sa adopte o forma comuna, cu dimensiuni si greutati comune ale pachetelor de acumulatori. Acest lucru este necesar pentru a evita acumularea si stocarea unor diferite tipuri de baterii care vor inregistra cereri scazute, in pofida altora.
O alta problema o reprezinta pastrarea temperaturilor optime ale acumulatorilor. Se stie ca acumulatorii folositi de Renault-Nissan sunt raciti cu aer, in timp ce toti ceilalti producatori auto folosesc sistemul de racire cu lichid pentru a mentine temperatura optima, a imbunatati performantele si a prelungi viata acumulatorilor.



Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.5288 :: 19.58MB