No SSO cookie

Renault este masina preferata de romani in primul semestru

voteaza
(0/ 0)
Renault este masina preferata de romani in primul semestru
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Piata auto a continuat sa creasca stabil in 2002. Prima jumatate a anului se incheie inregistrind o crestere semnificativa in raport cu perioada corespunzatoare a anului trecut, arata un studiu realizat de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, ce vizeaza vinzarile inregistrate in primul semestru al anului 2002. Intre marcile din import, Renault continua sa fie pe primul loc, in timp ce dintre producatorii nationali, Daewoo a inregistrat cea mai mare crestere, de 83%.

 
 
Vinzarile pe piata interna pentru autovehicule noi au avut o evolutie foarte buna, in crestere cu 22,8%, arata presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, Marius Carp, considerind ca este prematur sa aprecieze in ce proportie aceasta crestere s-a datorat "efectului Euro3", respectiv revenirea clientilor spre automobile noi, o data cu limitarea disponibilitatii masinilor second-hand dupa introducerea noilor norme de poluare. Analizele efectuate de APIA conduc la concluzia ca evolutia vinzarilor se datoreaza in principal unei tendinte de crestere generale a cererii, iar "efectul Euro3" are in continuare un efect scazut pe piata.

[poza1s]Dintre producatorii nationali, Daewoo a inregistrat cea mai mare crestere, de 83% fata de semestrul I 2001. "Nu trebuie totusi sa uitam ca cele 6.000 de masini vindute in prima jumatate a anului vin dupa o cadere accentuata in 2001 si sint inca mult sub recordul de peste 10.000 din primul semestru 1999. Cresterea importanta de vinzari s-a datorat probabil in mare masura reducerilor de preturi anuntate in ultimile luni", comenteaza Marius Carp. Abandonarea popularului Tico s-a produs fara sincope, modelul Matiz preluind cota acestuia si reprezentind 60% din vinzarile firmei, arata APIA Matiz este liderul de piata pe segmentul sau si este depasit in vinzari numai de modelele Dacia. Dacia, cel mai important producator national, a realizat o crestere de 2% la autoturisme si de 12% la comerciale usoare. Modelul Clasic a scazut in popularitate, de la 47% la 38% din vinzarile marcii, in favoarea modelului SupeRNova. Presedintele APIA comenteaza: "Desi cresterea reala a nivelului de calitate a inceput sa fie bine perceputa de clienti, Dacia a realizat totusi o crestere a vinzarilor sub media pietii, deoarece a inceput probabil sa resimta efectele vechimii modelelor din gama sa. Daca modelul Clasic, la cei 33 de ani pe care ii implineste in octombrie, a devenit imun la servitutile imaginii, in schimb SupeRNova este in competitie cu o oferta variata venita indeosebi de pe piata second-hand, iar prospetimea imaginii este esentiala pentru un bun succes comercial". ARO a vindut cu 14% mai multe autovehicule in primul semestru al anului, ccomparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. "Pentru ARO se anunta perspective bune, asa cum nu prea s-au vazut in ultimii ani: daca noile contracte cu India si Brazilia se vor derula in bune conditiuni, aceasta va reprezenta o productie de citeva mii de colectii CKD pe an", arata Marius Carp.

Intre marcile din import, Renault continua sa fie pe primul loc, in special datorita succesului modelului Clio Symbol, care este lider detasat. Skoda a promovat pe locul 2 in topul autoturismelor din import, datorita succesului ambelor modele de baza din gama, Octavia si Fabia. Volkswagen continua sa fie o marca foarte apreciata de cumparatorii romini, ocupind locul al treilea. Intre modelele marcii, conduce detasat Passat, urmat de perechea Golf/Bora. Pe locul al patrulea Peugeot isi consolideaza pozitia datorita celor doua modele de mare succes 206 si 307, ce s-au vindut in cantitati apropiate. Citroen, cea de a doua marca a grupului PSA, a reusit de asemenea un rezultat foarte bun, urcind trei locuri in clasamentul autoturismelor.

[poza3d]Chiar daca nu ocupa inca decit locul 12 in clasament, Suzuki reprezinta poate cel mai mare succes de piata din acest an, arata presedintele APIA. Firma a reusit o evolutie foarte buna datorita comercializarii modelului Swift, lider de piata in Ungaria. Pe ansamblu, marcile franceze (Renault, Peugeot, Citroen) conduc cu un total de 5.590 bucati in fata celor germane (VW, Mercedes, BMW, Audi, Ford, Opel) ce au vindut 3.978 bucati, potrivit datelor furnizate de APIA

In ce priveste evolutia din al doilea semestru a pietei auto din Romania, presedintele APIA, Marius Carp, considera ca nivelul prognozat la inceputul anului 2002, de 125.000 autovehicule noi vindute, poate fi atins. " O eventuala nerealizare a prognozei s-ar putea datora numai faptului ca vinzarile de autovehicule din productia nationala nu vor profita in intregime de "efectul Euro3". Aceasta din cauza ca producatorii locali nu au putut sa valorifice oportunitatea creata de limitarea importurilor second-hand, prin prezentarea unor game de modele improspatate", considera presedintele APIA.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1638 :: 22.1MB