No SSO cookie

Reguli esentiale pentru siguranta in trafic

voteaza
(0/ 0)
Reguli esentiale pentru siguranta in trafic
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Proximitatea cu care ajungem la intalniri, confortul si placerea de a conduce sunt extrem de importante

 
 

Proximitatea cu care ajungem la intalniri, confortul si placerea de a conduce sunt extrem de importante. Mai importanta decat toate acestea insa, este siguranta in trafic. Cele mai multe accidente se produc din cauza neatentiei, din cauza vitezei sau din cauza oboselii, asadar, cauza umana este vinovatul principal atunci cand se pierd vieti omenesti pe sosea. Respectarea unor reguli de bun simt in trafic este o obligatie pentru toti soferii.

Reguli esentiale pentru siguranta in trafic

O prima regula, foarte importanta de altfel, este respectarea vitezei legale.

Un detector radar ieftin poate sa micsoreze riscul de amenzi, insa nu poate micsora riscul de accidente. Astfel, prudenta este cuvantul de ordine la volan.

Multi soferi apeleaza la detectoare de radar si la tot felul de tertipuri care sa ii salveze din ghearele Politiei si sa ii scuteasca de cheltuieli, insa toate aceste elemente nu fac altceva decat sa scada din prudenta si sa creasca riscul de accidente.

Semnalizarea corespunzatoare reprezinta o alta regula extrem de importanta, care trebuie sa fie respectata cu strictete. Relatiile dintre soferi se bazeaza pe aceasta semnalizare si pentru a fi cat mai corecte, semnalizarea trebuie sa fie una corecta. Schimbarile foarte bruste de directie, fara semnalizare, duc deseori la accidente.

Nu in ultimul rand, la reguli esentiale pot intra si cele evidente, dar neintelese foarte bine de catre unii soferi. La volan nu au ce cauta persoanele in stare de ebrietate si nici persoanele obosite. Putina lume stie ca lipsa somnului are exact acelasi efect asupra creierului, pe care il are si alcoolul. Singura diferenta este faptul ca o persoana obosita nu primeste amenda, insa risca la fel de mult ca o persoana aflata in stare de ebrietate.

Reguli pentru condusul in conditii dificile de trafic

Toate regulile de mai sus sunt ideale pentru conditii normale de trafic. In conditii dificile, regulamentul capata o importanta si mai mare. Pe timp de noapte, pe timp de ceata sau pe timp de furtuna este bine sa se tina cont de fiecare detaliu al masinii. Oglinzile trebuie sa fie pozitionate in asa fel incat sa nu reflecte farurile masinilor, faza lunga trebuie sa fie folosita doar atunci cand nu sunt masini la distanta mai mica de 200 de metri iar viteza trebuie sa permita reactia rapida in cazul unei situatii neprevazute.

Daca se conduce pe un carosabil ud sau alunecos, regulile sunt mult mai stricte. Viteza trebuie sa fie cat mai mica, in asa fel incat sa nu reprezinte un pericol pentru cei din automobil, distanta fata de masina din fata trebuie sa fie considerabila, pentru a oferi rapiditate de reactie iar franarea si depasirea trebuie sa fie evitate, pe cat posibil.

Pe timp de iarna, o regula esentiala a sigurantei este aceea de a echipa masina cu cauciucuri potrivite si chiar cu lanturi.

Regulile prezentate nu sunt reguli imposibil re respectat si cu siguranta nu sunt reguli care sa stirbeasca din placerea condusului. Sunt pur si simplu reguli care transforma circulatia rutiera intr-un spatiu sigur pentru toata lumea.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1474 :: 17.78MB