No SSO cookie

Record de consum pentru Peugeot 208 BlueHDi

voteaza
(0/ 0)
Record de consum pentru Peugeot 208 BlueHDi
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noua versiune Peugeot 208 de 1.6L BlueHDi 100 CP a stabilit un nou record de consum pe distanţă lungă, omologat de UTAC. Peste 2.152 de km au fost parcurşi cu doar 43 de litri de motorină, realizând o medie de consum de doar 2,0l/100 km.

 
 

Performanţa a fost stabilită la sfârşitul lunii aprilie pe circuitul de testare Peugeot de la Belchamp din Franţa, fiind supervizat de autoritatea franceză de omologare UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle). Un Peugeot 208,  de serie, echipat cu motorizare de 1.6L BlueHDi 100 CP şi asociat unei cutii de viteze manuale cu cinci rapoarte, a rulat timp de 38 de ore pe o distanţă de 2.152 de km înregistrând un consum uimitor de doar 43 litri de carburant! Noul Peugeot 208 stabileşte, astfel, un record absolut de consum pentru un vehicul de serie pe distanţă lungă. Pentru a atinge acest rezultat, mai mulţi conducători auto s-au schimbat la volan la fiecare 3–4 ore pe parcursul testului.

dsc_1763


Cu un consum mixt omologat de 3,0 l/100 km şi emisii de CO2 de 79 g/km, acesta ocupă, de asemenea, o poziţie de referinţă în lume pentru un model de serie echipat cu motor termic. Versiunea este extrem de uşor de identificat, graţie spoilerului spate aerodinamic dar şi echipării cu anvelope Michelin Energy Saver cu rezistenţă ultra-scăzută la rulare.

Prin asocierea exclusivă dintre SCR (Reducere Catalitică Selectivă) şi FAP aditivat, tehnologia BlueHDi dovedeşte încă o dată că este unul dintre cele mai eficiente şi performante sistem de depoluare Diesel de pe piaţă.

peugeot-208-04-1

 

Peugeot reduce rapid nivelul emisiilor de CO2 la toate vehiculele. Adoptarea rapidă a motorizărilor pe benzină în 3 cilindri PureTech şi Diesel BlueHDi, precum şi noile motorizări pe benzină 1.6L THP şi transmisia EAT6 poziţionează acum 20 de vehicule PEUGEOT la cel mai bun nivel pentru clasa lor de putere în ceea ce priveşte emisiile de  CO2 (cinci versiuni PureTech, trei versiuni 1.6L THP şi 12 BlueHDi).

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3187 :: 22.18MB