No SSO cookie

Recall Citroen C3 Picasso in Marea Britanie

voteaza
(0/ 0)
Recall Citroen C3 Picasso in Marea Britanie
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Peste 20.000 de unitati C3 Picasso sint rechemate la reprezentante pentru remedierea unei defectiuni care va preveni franarea accidentala.

 
 

Citroen a anuntat ca va efectua un recall care vizeaza peste 20.00 de unitati C3 Picasso, toate comercializate in Marea Britanie, pentru a remedia o defectiune, cel putin neobisnuita.

Se pare ca franele masinii pot fi actionate accidental de catre pasagerul din stanga fata (volanul fiind pe dreapta in Marea Britanie), in urma apasarii cu piciorul a podelei masinii. Descoperirea a fost facuta de catre cei care se ocupa de un show televizat din Marea Britanie, de la BBC, care au fost alertati asupra problemei de catre o companie care detine trei astfel de vehicule.

Cauza aceste disfunctionalitati este un defect de fabricatie, care apartine francezilor, la montarea sistemului de comanda pe dreapta, special destinat pietei din Marea Britanie. Pedala de frana, chiar daca este mutata in partea dreapta, ramane conectata la un mecanism lasat pe partea stanga, acolo unde sta pasagerul britanic. Mecanismul lasat in stanga este acoperit de un strat protector din pasla, insa acesta este insuficient, iar la o apasare cu piciorul, poate fi cu usurinta activat.

Realizatorii show-ului BBC au testat trei masini diferite, toate model C3 Picasso, luate direct de la reprezentanta si au ajuns la concluzia ca prezinta acelasi defect.

Ca raspuns, oficialii Citroen a declarat ca nu au primit nicio instiintare referitoare la acest defect si ca nu stia de existenta sa, inainte de aparitia show-ului respectiv, insa ca vor initia un recall.
In urma recall-ului, peste 20.00 de unitati C3 Picasso vor primi un strat protector suplimentar, sau o piesa special conceputa, care sa acopere complet mecanismul si sa impiedice franarea accidentala din partea pasagerului. Operatiunea se va efectua fara nicio cheltuiala din partea proprietarilor de Citroen C3 Picasso.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2167 :: 22.13MB