No SSO cookie

Razboiul din Irak are consecinte imediate pentru industria auto mondiala

voteaza
(0/ 0)
Razboiul din Irak are consecinte imediate pentru industria auto mondiala
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Declanşarea conflictului armat în Irak a avut o influenţă imediată asupra industriei auto mondiale, majoritatea companiilor producătoare din acest segment economic raportând reduceri ale producţiei, informează Automotive News.

 
 
[poza1s]Oficialii companiei DaimlerChrysler AG au estimat că războiul contra Irakului va afecta vânzările totale pe piaţa Statelor Unite, cifrele prevăzute indicând o scădere de la 17 la 16,7 milioane de vehicule în acest an, într-o viziune optimistă.
De asemenea, şi General Motors, cel mai mare producător auto mondial, a precizat că producţia companiei va scădea cu 10% în al doilea semestru al acestui an.
Mediul economic incert, situaţia de criză sugerată de război se va răsfrânge şi asupra Ford Motor Co., firmă care a anunţat că semestrul al doilea al acestui an va consemna o reducere a producţiei sale cu aproximativ 180.000 de unităţi, faţă de aceeaşi perioadă din 2002.
[poza2s]Între companiile care au anunţat reduceri de producţie se mai numără şi Toyota, care a declarat că va construi mai puţine maşini în uzinele americane, precum şi Porsche, care a hotărât să construiască numai 3.000 de unităţi din gama modelelor Boxter şi 911, faţă de 5.000 de unităţi produse anul trecut.
Producătorul de piese şi subansamble Delphi a anunţat că, în cazul în care companiile de transport nu vor lua măsuri de siguranţă în plus pentru asigurarea transporturilor de piese sau materie primă, în şi dinspre zonele afectate, va fi nevoit să renunţe la aceştia în favoarea unor companii din zone mai sigure.
În general, întreaga industrie auto americană va avea de suferit în urma evenimentelor din Irak, producţia estimată pe durata conflictului urmând să se reducă cu 9,3%, faţă de normal, la 4,147 milioane de vehicule, potrivit unor date oferite de Automotive News Data Center şi J.D. Power and Associates.
[poza3s]Un alt segment afectat va fi cel al publicităţii, companiile auto spunând că, din cauza întreruperilor pentru ştiri de ultimă oră în cadrul programelor de televiziune, unele companii vor renunţa la acest gen de ofertare.
O altă consecinţă în industria auto va fi stocarea de piese de schimb şi componente. În Europa, anumite companii furnizoare de piese şi-au anunţat intenţia de a crea rezerve pentru mai multe zile, pentru componentele aduse din Asia.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1572 :: 17.76MB