No SSO cookie

Raikkonen, exclus din clasamentul WRC

voteaza
(0/ 0)
Raikkonen, exclus din clasamentul WRC
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Finlandezul Kimi Raikkonen a fost exclus din clasamentul oficial al WRC dupa ce fostul pilot de Formula 1 nu a putut lua startul in Raliul Australiei.

 
 

Fostul pilot de Formula 1 Kimi Raikkonen a fost exclus din clasamentul oficial al Campionatului Mondial de Raliuri. Finlandezul a fost penalizat pentru absenta din Raliul Australiei, raliul la care acesta trebuia sa fie prezent, conform regulamentului WRC.

Echipa lui Raikkonen, Ice 1 Racing Team, a fost catalogata la inceputul sezonului drept echipa oficiala WRC, iar regulamentul stipuleaza ca aceasta avea obligatia de a participa la minim sapte raliuri, dintre care doua din afara Europei.

Kimi Raikkonen a nominalizat la startul sezonului cele sapte raliuri la care avea de gand sa participe, printre acestea fiind si cel al Australiei. Totusi, finlandezul nu a putut lua startul la Antipozi din cauza unor dificultati financiare si a participat in afara Europei doar la Raliul Iordaniei in acest sezon. In conditiile in care pana la finele anului, calendarul WRC nu mai cuprinde raliuri decat in Franta, Spania si Marea Britanie, s-a considerat ca Raikkonen a incalcat angajamentul luat si regulamentul WRC, motiv pentru care a fost descalificat din ierarhia generala.

Mai mult decat atat, pilotul de 31 de ani va fi obligat sa plateasca si o amenda de 16200 de euro, reprezentand contravaloarea taxei de inscriere in Raliul Australiei. Raikkonen va putea totusi sa ia parte la oricare dintre etapele WRC de pana la finele sezonului, dar nu va putea acumula puncte oficiale in clasament.

Kimi Raikkonen se afla in acest moment pe locul opt in ierarhia pilotilor, cu un total de 34 de puncte, in vreme ce echipa sa, Ice 1 Racing, se clasa pe cinci la constructori, cu 48 de puncte.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1461 :: 17.78MB