No SSO cookie

Punctaj maxim la testele Euro NCAP pentru Opel Mokka

voteaza
(5/ 1)
Punctaj maxim la testele Euro NCAP pentru Opel Mokka
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Modelul SUV Opel Mokka a primit un punctaj de cinci stele din partea organizaţiei independente de protecția consumatorilor Euro NCAP (European New Car Assessment Program)

 
 

Astfel, încă un autovehicul produs de Opel obţine punctajul maxim la testele Euro NCAP. Mokka se alătură modelelor Ampera, Astra, Corsa, Insignia, Meriva şi Zafira, toate obţinând punctajul maxim de cinci stele în cadrul programului Euro NCAP.

„La Opel asigurarea celor mai înalte standarde posibile privind siguranţa pentru clienţii noştri a reprezentat o tradiţie de lungă durată, iar modelul Mokka consolidează rolul nostru de lider în tehnologiile de siguranţă. Ca întotdeauna, Opel aduce tehnologii de ultimă generaţie unui segment mai cuprinzător de clienţi. Suntem extrem de mândri de acest lucru”, a declarat Michael F. Ableson, Vicepreşedinte Inginerie Opel.

În fruntea clasei: detalii despre rezultatele testelor Euro NCAP

Per total, modelul Opel Mokka a obţinut rezultate impresionante în toate cele cinci categorii de teste de siguranţă efectuate de Euro NCAP. Noul SUV de la Opel a obţinut punctajul maxim (sau 100 de procente) în cadrul categoriei sistemelor de asistenţă pentru siguranţă, devenind unul dintre foarte puţinele autovehicule de pe piaţa europeană care au obţinut rezultate atât de bune în urma testelor. De exemplu, Euro NCAP a acordat un punctaj pozitiv modelului Mokka pentru sistemul de control electronic al stabilităţii ESP®Plus şi, de asemenea, pentru sistemul de avertizare pentru cuplarea centurii de siguranţă, precum şi pentru asistentul pentru limitarea vitezei. Toate acestea reprezintă dotări standard pentru modelul Mokka.

La categoria protecţia adulţilor, Mokka a obţinut un procentaj de 96 din totalul de 100. La acest rezultat excelent au contribuit airbagurile frontale, airbagurile laterale pentru zona capului şi cele tip cortină, precum şi dispozitivele de pretensionare duble cu limitatoare de sarcină pentru centurile de siguranţă. Tetierele reglabile ale scaunelor din faţă contribuie la asigurarea protecţiei împotriva leziunilor cervicale, în eventualitatea unei coliziuni din spate. În plus, modelul Mokka este echipat cu un pedalier retractabil (sistem de eliberare a pedalelor) pentru a asigura protecţia gambelor în eventualitatea unui impact frontal.

Referitor la protecţia copiilor, în urma testelor Euro NCAP s-a stabilit că: „Modelul Mokka a obţinut un punctaj maxim pe baza rezultatelor testului de dinamică efectuat cu manechinul unui copil de 3 ani.” Rezultatul de prim rang în cadrul acestei categorii se datorează scaunelor Opel, disponibile standard cu sistemul de fixare exterioară spate a scaunului pentru copii ISOFIX şi elemente de fixare pentru o curea suplimentară top-tether.

La categoria protecţia pietonilor, bara de protecţie faţă a modelului Mokka a obţinut punctajul maxim. Testele Euro NCAP au subliniat „asigurarea unui nivel bun de protecţie pentru picioarele pietonilor”.

Din punctul de vedere al siguranţei active, care depăşeşte cerinţele Euro NCAP, Mokka oferă multe funcţii de asistenţă. Autovehiculul SUV oferă multe tehnologii inovatoare care ajută şoferul să evite coliziunile, cum ar fi cea de-a doua generaţie a camerei video frontale Opel Eye, cu funcţia de avertizare privind o coliziune frontală, funcţia de indicare a distanţei de urmărire, sistemul de avertizare privind părăsirea benzii de circulaţie şi funcţia de recunoaştere a indicatoarelor rutiere. În plus, camera video pentru mers înapoi şi sistemul de iluminare frontală adaptivă AFL+ ridică standardele de siguranţă ale modelului Opel Mokka.

De la lansarea sa pe piaţa europeană, în luna iunie, noul model a înregistrat multe reacţii pozitive din partea presei şi a clienţilor. Acest fapt este reflectat de cele peste 50.000 de comenzi care au fost primite de la începerea vânzărilor. Cu Mokka, Opel este primul producător german care a pătruns în segmentul autovehiculelor sport utilitare subcompacte (segmentul B de autovehicule SUV) care se află într-o creştere vertiginoasă. Mokka este primul autovehicul din clasa autovehiculelor SUV subcompacte dotat cu scaune ergonomice, precum şi cu suportul integrat pentru biciclete dezvoltat de Opel.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2170 :: 22.18MB