No SSO cookie

PSA Peugeot-Citroen este anchetata de Comisia Europeana

voteaza
(0/ 0)
PSA Peugeot-Citroen este anchetata de Comisia Europeana
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Comisia Europeană a început o serie de perchiziţii la sediul central al companiei PSA Peugeot-Citroen, în urma unor acuzaţii privind nerespectarea regulilor de distribuţie a automobilelor la nivel european, informează autoactu.com.

 
 
[poza1s]Oficialităţile de la Bruxelles cercetează nereguli privind politica de preţuri practicate de PSA în mai multe ţări ale Uniunii Europene.
Membrii Comisiei Europene au în vedere reclamaţii privind o politică anti-concurenţială purtată de producătorul francez în Germania, Olanda şi Danemarca.
Un purtător de cuvânt al grupului PSA a declarat că ancheta declanşată are drept scop doar verificarea practicilor de distribuţie şi corespondenţa acestora cu legile în vigoare.
[poza2d]După spusele acestuia reiese că ancheta a fost declanşată de faptul că anumiţi clienţi germani preferă să cumpere maşini Peugeot sau Citroen din Danemarca sau Olanda, unde taxele sunt mai rezonabile faţă de cele de pe piaţa germană.
“Acest lucru reprezintă libertatea clientului de a-şi alege statul de unde să-şi achiziţioneze maşina”, a precizat purtătorul de cuvânt al PSA, care a adăugat că un concesionar danez nu are nici un motiv să refuze un client de altă naţionalitate.
Această anchetă nu este singura de acest fel, mai multe companii europene făcând obiectul unor cercetări ale comisiei de la Bruxelles.
[poza3s]Volkswagen a fost amendată, în 1998, cu 102 milioane de euro pentru că împiedicat reimportarea automobilelor în Italia şi Germania, plata fiind redusă apoi la 90 de milioane de către Curtea Europeană de Justiţie.
De asemenea şi DaimlerChrysler a fost condamnată, în 2001, la plata unei amenzi de 72 de milioane de euro, pentru încălcarea liberei concurenţe în UE.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1557 :: 17.76MB