No SSO cookie

Productia auto din Romania a inregistrat o crestere notabila in 2013

voteaza
(5/ 1)
Productia auto din Romania a inregistrat o crestere notabila in 2013
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Productia auto din Romania a inregistrat o crestere istorica in prima luna a anului curent.

 
 

Piata auto romaneasca pare sa aiba un trend ascendent cand vine vorba de productie.

Astfel, in luna ianuarie au fost produse aproape 35.000 de unitati. Fata de aceeasi perioada a anului trecut avem o crestere de 35%, conform statisticilor furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Anul acesta, la numarul mai sus mentionat au contribuit si cei de la Ford. Acestia au asamblat la uzina din Craiova peste 6000 de modele B-Max. Restul de 29000 de vehicule au fost produse de catre Dacia, la uzina de la Mioveni.

Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia si presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania a declarat: "Era normal ca in prima luna din an sa creasca productia datorita demararii productiei la Ford Craiova, dar si noilor modele Dacia. Cu toate acestea, 2013 se anunta un an foarte greu. Daca suntem foarte optimisti la inceputul acestui an, am putea suferi o mare dezamagire in cursul anului".

Mentionam ca odata cu cresterea productiei de automobile a crescut si nivelul exporturilor cu 7.8%, la aproape 279000 de vehicule. Acesta este cel mai ridicat nivel atins vreodata in luna ianuarie.

Ramane sa vedem daca sfarsitul de an va veni cu o mare dezamagire, dupa cum a prezis Constantin Stroe.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2348 :: 20.81MB