No SSO cookie

Prima victorie BMW Z4 GT3 in acest sezon

voteaza
(0/ 0)
Prima victorie BMW Z4 GT3 in acest sezon
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Start impresionant in Campionatul de Anduranta VLN pentru BMW Z4 GT3.

 
 

Sezonul 2013 a debutat in forta pentru BMW Team Schubert, dupa ce echipa a castigat a 38-a editie a Cursei DMV de patru ore de pe Nürburgring-Nordschleife (Germania).

Datorita succesului repurtat de Dirk Müller (Germania), Jörg Müller (Germania) si Augusto Farfus (Brazilia), BMW si-a trecut in cont cea de-a 34-a victorie in clasamentul general al unei etape VLN. Cei trei au pilotat modelul BMW Z4 GT3 cu numarul de concurs 19. Claudia Hürtgen (Germania), Jens Klingmann (Germania) si Martin Tomczyk (Germania) au incheiat si ei pe podium, ocupand locul al treilea cu BMW Z4 GT3 (numar de concurs 20), masina de culoare negru mat.

Dupa patru ore si 27 de tururi, Dirk Müller a fost cel care a avut onoarea de trece linia de sosire, cu un avans de 15 secunde fata de modelul Porsche inscris de Timbuli Racing. Cea de-a doua masina aliniata de BMW Team Schubert, cu Klingmann in cockpit, a fost la doar 0,6 secunde de locul secund. Echipa H&R Spezialfedern a avut si ea motive sa sarbatoreasca: Uwe Alzen (Germania), Philipp Wlazik (Germania) si Alexander Margaritis (Germania) a trecut linia de sosire pe locul al cincilea - cei trei au pilotat BMW Z4 GT3 cu numarul de concurs 2.

"A fost un mod foarte frumos de a incepe anul. M-am bucurat de fiecare tur parcurs cu BMW Z4 GT3", a declarat Dirk Müller dupa obtinerea victoriei. Farfus a completat: "Sa revin pe Nordschleife la doi ani dupa victoria pe care am reusit-o in cursa de 24 de ore si sa castig din nou, asa ceva este minunat. BMW Z4 GT3 este o masina fantastica".

Pilotii masinii cu numar de concurs 20 au fost si ei fericiti pentru rezultatul obtinut in cursa. "Locurile intai si al treilea - este dificil sa obtii mai mult la inceputul unui sezon in VLN", a declarat Tomczyk, care, asemenea lui Farfus, a venit la cursa de la Nürburgring direct de la sesiunea de teste dinaintea stagiunii DTM 2013. "Suntem foarte multumiti, iar masina a fost extrem de competitiva. Am savurat aceasta participare." Hürtgen s-a aratat usor surprinsa de rezultatul excelent obtinut de BMW Team Schubert: "Nu ne-am fi asteptat la asa ceva chiar la inceputul sezonului. A fost un start perfect".

BMW are o lunga traditie in cursele de anduranta pe Nürburgring, cu nenumarate trofee castigate, dar si ca marca preferata pentru echipele private. In prima cursa din noul sezon VLN au fost peste 200 de masini la start, iar aproape un sfert dintre participanti au utilizat diferite modele BMW, in timp ce in ultimele 10 sezoane, campionatul VLN a fost castigat de 7 ori de modele BMW.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2651 :: 22.17MB