No SSO cookie

Porsche a vandut peste 22.000 de modele Panamera

voteaza
(0/ 0)
Porsche a vandut peste 22.000 de modele Panamera
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Porsche a declarat oficial ca a vandut peste 22.000 de exemplare ale modelului Porsche Panamera. Performanta a fost realizata intr-un an de la intrarea modelului in productie.

 
 
Porsche Panamera reprezinta modul in care germanii de la Stuttgart privesc conceptul de coupe cu patru usi. Porsche a vandut la nivel mondial in primul an 22.518 de unitati. Din numarul total, 2.530 de examplare au fost achizitionate in Germania.

Porsche nu a impartit vanzarile pe tari, germanii dorind sa arate care orase din lume au primit cele mai multe modele Panamera. America de Nord reprezinta o piata cu traditie pentru Porsche, americanii fiind foarte multumiti de producatorul german. In Los Angeles s-au cumparat 890 de modele Panamera, in timp ce in New York s-au cumparat 770 de unitati.

In Asia, situatia sta putin diferit. Hong Kong a primit 300 de unitati, Tokyo 223, iar Shanghai 188 de unitati. In restul lumii, Porsche a vandut 285 de unitati in Dubai, in Moscova 203, in Munchen 206, in hamburg 117 si in Berlin 108 de examplare.

Porsche a declarat ca aceste vanzari se datoreaza calitatii modelelor, Panamera reprezentand 13% din vanzarile totale pe segmentul sau. Producatorul ofera cinci versiuni ale modelului Panamera: Panamera si Panamera 4 dotate cu un propulsor V6 de 300 CP, Panamera S si 4S dotate cu un propulsor V8 de 400 CP si Panamera Turbo. Modelul Turbo este cel mai puternic Panamera si este dotat cu un propulsor V8 capabil sa dezvolte 500 CP.

Cel mai bine vandut model este cel 4S (9.394 de unitati), urmat de Panamera Turbo (6.176 de unitati) si S (4.563 de unitati).

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2706 :: 22.11MB