No SSO cookie

Piata de automobile a crescut pe primele noua luni ale anului cu 7%

voteaza
(0/ 0)
Piata de automobile a crescut pe primele noua luni ale anului cu 7%
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

 
 
Cresterea pietii de automobile pe primele noua luni ale anului este de 7%, iar previziunile indica o crestera globala de 9 - 10% pina la sfirsitul anului, estimeaza Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

In al treilea trimestru al acestui an, piata nationala a avut o evolutie fara surprize, continuind in aceiasi parametri inregistrati in primele doua trimestre ale anului. Productia este cu 15% mai mica decit anul trecut, in special datorita scaderii volumului de productie la Daewoo, se apreciaza in statistica realizata de APIA.

Exportul, prin contrast, a continuat sa creasca, fiind compus in majoritate din autoturisme Daewoo. In conditiile scaderii cererii de automobile Daewoo pe piata interna, exportul a ajuns sa reprezinte dublul vinzarilor marcii pe piata interna.

Cererea pe piata a fost sustinuta indeosebi de importuri, care au crescut cu peste 60% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, ajungind la o cota de 32% din piata. Aproape toate modelele de autovehicule din import aflate in topul primelor 10 au inregistrat cresteri ale vinzarilor. In mod deosebit se remarca categoria autoturismelor cu motoare Diesel, care a inregistrat cea mai mare crestere de pe piata (74%).
Cu toate acestea, cele 21.000 de autovehicule importate reprezinta inca o cifra nesemnificativa, sunt de parere reprezentantii APIA. Nivelul importurilor din tara noastra este sub cel din Slovenia, o tara cu o populatie de zece ori mai mica.

Cota ridicata a importurilor se explica prin prezenta slaba pe piata a producatorilor autohtoni. Statistica APIA arata ca toate modelele de autovehicule din productia nationala au suferit scaderi ale vinzarilor, adesea substantiale, singura exceptie fiind Dacia SupeRNova. In ce priveste vinzarile Daewoo, numai Tico s-a mai vindut in volume semnificative. Singurul autoturism national Diesel, Aro 24, a inregistrat, de asemenea, o scadere cu 15 procente.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (1)

scris de bogdan7817

pana la criza din 2008-2009 cred ca an de an piata de automobile era in crestere

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1685 :: 17.76MB