No SSO cookie

Piata auto japoneza inregistreaza pierderi masive

voteaza
(0/ 0)
Piata auto japoneza inregistreaza pierderi masive
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Producatorii auto japonezi au pierdut peste 500.000 de vehicule in urma diminuarii capacitatilor de productie din tara proprie.

 
 
A trecut mai mult de o luna de la primul val de cutremure, urmate de tsunami-ul care impreuna au devastat Japonia, insa Tara Soarelui Rasare este inca in deriva economica, fiind afectate mai multe ramuri industriale.


Potrivt rapoartelor oficiale, cei sapte mari producatori auto din Japonia au pierdut, impreuna, mai mult de jumatate de milion de masini pe care nu le-au mai putut fabrica, de la catasttrofa din 11 martie. Si pentru ca lucrurile sa devina si mai sumbre, chiar daca mai multe uzine s-au redeschis recent, acestea nu sunt capabile sa atinga cotele maxime de productie din cauza lispei de piese si subansamble care provin de la partenerii lor.


Cea mai afectata companie este Toyota, care a inregistrat un deficit de productie cifrat la 260.000 unitati, aferent celor 18 linii de asamblare proprii, in timp ce Honda si-a diminuat productia cu "numai" 58.000 de vehicule. Nissan, care si-a redeschis cinci din uzinele proprii, insa la capacitate redusa, a pierdut 55.000 de vehicule pana acum, urmat de Suzuki cu 45.000 de unitati in minus, date care cuprind perioada 31 martie - 9 aprilie.
Pierderile Mazda se situeaza la 43.000 de unitati, in timp ce Subaru sta  mai "bine" cu 29.000, ambele cifre vizand perioada respectiva de timp, pana la data de 5 aprilie. In final, Mitsubishi  are inregistrate cele mai mici pierderi, insa si asa, cifra este de 26.000 vehicule, pana la data de 10 aprilie.


Cristian Szilvassy

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1793 :: 22.18MB