No SSO cookie

Piata asigurarilor CASCO a crescut prin extinderea leasing-ului auto

voteaza
(0/ 0)
Piata asigurarilor CASCO a crescut prin extinderea leasing-ului auto
Noutati-auto · · 4 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Piaţa românească a asigurărilor auto CASCO a crescut în medie cu circa 20-25%, comparativ cu anul trecut, potrivit unor surse din domeniu, evoluţia având la baza mărirea pieţei de leasing auto, fiecare astfel de contract fiind condiţionat de incheierea unei poliţe de asigurare CASCO.

 
 
[poza1s]Ţinând cont de aceste tendinţe, firmele de asigurări şi cele de leasing au căzut de acord să colaboreze, încheind diferite parteneriate. “Acestea sunt şi în avantajul clienţilor. Costul asigurării CASCO reprezintă cam 5% din valoarea bunului cumpărat în leasing. Cum parteneriatele stabilesc şi reduceri, se ajunge la o cotă de 4,5%”, spune Cornel Coca Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Societăţilor de Leasing din România. Liderul asigurărilor CASCO, compania Allianz-Tiriac, preferată de cele mai multe firme de leasing, a vândut în primele 11 luni, în jur de 120.000 de poliţe de acest tip, din care 45.000 au fost încheiate pentru autovehicule luate în leasing. În 2002, veniturile Allianz-Tiriac obţinute din cele 91.000 poliţe CASCO vindute au însumat aproape 60 milioane euro. Pe locul secund se situează Asirom, care, potrivit şefului Direcţiei asigurări generale, Carmen Cârnu, a înregistrat o creştere de 25% faţa de anul 2002 la poliţele CASCO încheiate pentru maşini achiziţionate prin leasing. O altă societate, BCR Asigurări, a vândut în primele nouă luni 14.205 poliţe CASCO, din care aproape jumatate au rezultat din contractele de împrumut (leasing, credit). Asiguratorii şi reprezentanţii firmelor de leasing susţin că punerea în practică a acestor parteneriate nu înseamnă concurenţa neloială ori încălcarea drepturilor consumatorului. “Clientului i se prezintă mai multe oferte din partea asiguratorilor, iar el optează pentru cea care îi convine. Pe de altă parte, potrivit legii, firma de leasing este proprietarul bunului, astfel încât are tot dreptul să-şi aleagă asiguratorul. Clientul, care plăteşte ratele, are doar drept de folosinţă asupra bunului respectiv”, spune directorul unei companii de leasing. Valoarea pieţei de leasing va depăşi anul acesta un miliard de euro, estimează reprezentantii firmelor de profil. Contractele de leasing încheiate în primele nouă luni, dintre care 91,1% numai pe auto, au insumat aproape 873,5 milioane euro, faţă de aproape 900 milioane de euro cât s-a înregistrat în întreg anul trecut. Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, mai mult de jumatate din maşinile cumpărate în leasing au fost de import.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (4)

scris de Anonim

Inainte sa va incheiati asigurarea casco cititi pe ... www.asigurare-casco.com ... tot ce trebuie sa stiti despre aceasta asigurare.Nu va lasati pacaliti de companii fantoma de asigurari.

scris de Anonim

Am o masina in leasing, pot renunta la asigurarea casco?

scris de Anonim

Pt deea... Daca tu ai achizitionat o masina in leasing si in a doua luna vine cineva si o fura sau faci un accident urat. tu ce o sa faci ? platesti in continuare ratele la un bun de care nu te mai poti folosi, sau refuzi sa mai platesti si leasingul ramane cu o masina cumparata pentru tine de pe care nu isi va mai recupera banii. Aici intervine polita Casco si despagubeste pe fiecare. sper ca am fost destul de explicit.

scris de Anonim

as avea si eu o intrebare......dc se fac asigurari Casco la masinile luate in leasing? eu stiu k asigurarile RCA sunt obligatorii si cele Casco sunt facultative, in caz de furt sau averii.......multumesc celor care doresc sa=mi rapsunda

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1393 :: 17.77MB