No SSO cookie

Peugeot prezinta Noul 908 Le Mans Racer

voteaza
(0/ 0)
Peugeot prezinta Noul 908 Le Mans Racer
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Iata primele detalii despre Peugeot 908 Le Mans Racer V8 Turbo Diesel, rivalul modelului Audi’s R18.

 
 
In cadrul unui eveniment special, care a avut loc la Paris, Peugeot a prezentat primele detalii ale noului supercar 908, destinat curselor de anduranta, care va participa anul acesta in Cursa de 24 de Ore de la Le Mans si Intercontinental Le Mans Cup (ILMC).


Sub numele de cod 90x se ascunde un motor nou-nout de 550 CP, 3,7 litri, V8, diesel, care inlocuieste versiunea precedenta, V12, de 5.5 litri, din echiparea modelului 908 HDi FAP, generatia 2010. Aceasa modificare care a rezultat intr-un downsize, este conforma cu reglementarile actualului sezon.


Denumirea de 908 a fost pastrata pentru a sublinia succesele inregistrate de Peugeot in competitiile de anduranta, dar si pentru a deschide o cale pentru masinile de strada ale firmei franceze.


"Am ales 908 ca nume al noii masini pentru a construi un brand pe fundatia succesului, cu care este asociat", a declarat Directorul de Marketing si Comunicare Peugeot, Xavier Peugeot. "In acelasi timp, masina se inscrie perfect in noua imagine a brandului. Reflecta modernismul care este vizibil in mod clar la noul 508 si la recentul lansat 308. In cadrul firmei Peugeot am cautat tot timpul sa asociem angajamentul din lumea motor sportului cu lumea reala si cu oferta noastra de modele. Numele de 908 s-a dovedit cu consecventa a fi o alegere evidenta.'''


Dezvoltarea modelului a inceput inca din anul 2009, cand Peugeot a ocupat primele doua locuri la finalul Cursei de la Le Mans. Inginerii francezi au folosit experienta acumulata cu modelul 908 HDi FAP, insa actualul 908 este o constructie integral noua.


908 ese o masina de la care se asteapta multe. Peugeot vrea sa-si apere titlul obtinut anul trecut in cursa  ILMC si de asemenea, vrea sa-si provoace rivalul, Audi R18, in Cursa de 24 de Ore de la Le Mans.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3512 :: 19.43MB