No SSO cookie

Peugeot Expert, un nou mod de a proteja mediul

voteaza
(0/ 0)
Peugeot Expert, un nou mod de a proteja mediul
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noul Peugeot Expert se inscrie in tendinta ascendenta a Marcii, integrand cele mai recente coduri stilistice ale acesteia: echipamente noi si o gama de motoare Euro 5 care-l pozitioneaza drept lider pe acest segment (vehicule de persoane si vehicule utilitare usoare) in ceea ce priveste emisiile de CO2.

 
 

Peugeot s-a numarat printre primii constructori care au dezvoltat van-urile compacte si versiunile combi. Astazi, restilizarea celei de-a 3 generatii a versiunii Expert semnifica intentia de a continua succesul acestui model, cu peste 475.000 unitati (vehicule de persoane + vehicule utilitare usoaret fabricate de la lansarea din 1995.

Restilizarea modelului Expert, include desigur, noul stil Peugeot. Logo-ul cu noua sa forma isi ocupa locul in partea din fata, aplicat direct pe capota. Grila este restilizata cu ajutorul chenarului cromat ce confera o nota de unicitate autovehiculului, sporindu-i in acelasi timp aspectul dinamic.

Noul Expert se remarca si gratie gamei de motoare Euro 5 ce-i asigura un consum redus de carburant, precum si un nivel deosebit de scazut al emisiilor de CO2 in segmentul sau. Dezvoltand o putere de 90 pana la 163 Cp, avand cutii de viteze manuale si automate in 6 rapoarte ce echipeaza cele mai puternice motoare, noul Expert se incadreaza perfect asteptarilor fiecarui client.

Pentru van (versiunea L1H1)

- 1.6 l HDi 66kW (90 Cp) -cutie manuala cu 5 rapoarte- 177g/km CO2

- 2.0 l HDi 72kW (98 Cp) -cutie manuala cu 6 rapoarte- 179g/km CO2

- 2.0 l HDi 94kW (128 Cp) -cutie manuala cu 6 rapoarte- 168g/km CO2 – cel mai bun din segment, ex. 6.4 l/100km (44.1mpgt

- 2.0 l HDi 120kW (163 Cp) -cutie manuala cu 6 rapoarte- 168g/km CO2 – cel mai bun din segment, ex. 6.4 l/100 km (44.1mpgt

- 2.0 l HDi 120kW (163 Cp) -cutie automata cu 6 rapoarte- – 189g/km CO2

 

Pentru Tepee (versiunea scurtata)

-1.6 l HDi 66kW (90 Cp) -cutie manuala cu 5 rapoarte- 177g/km CO2

-2.0 l HDi 94kW (128 Cp) -cutie manuala cu 6 rapoarte- 172g/km CO2 – cel mai bun din segment, ex. 6.6 l/100km (42.8mpgt

-2.0 l HDi 120kW (163 Cp) -cutie manuala cu 6 rapoarte- 172g/km CO2 – cel mai bun din segment, ex. 6.6 l/100km (42.8mpgt

-2.0 l HDi 120kW (163 Cp) -cutie automata cu 6 rapoarte- – 199g/km CO2

Pentru a atinge aceste valori record, versiunile echipate cu motoare de 2.0 l Hdi 128 Cp si163 Cp au beneficiat de o atentie deosebita in vederea reducerii nivelului de emisii de CO2: scut etans pentru o mai buna aerodinamica, controlul alternatorului cu ajutorul sistemului Volt Control si o calibrare speciala a motorului.

Este important sa subliniem faptul ca aceste imbunatatiri au fost aduse unei game largi si nu sunt rezervate doar versiunilor cu volum limitat.

Un alt progres tehnologic, exclusiv pe acest segment, este functia Grip Control.

Acest echipament, la un pret deosebit de accesibil, imbunatateste semnificativ tractiunea prin management-ul sofisticat al rotilor. Cu ajutorul unui buton integrat in partea stanga a plansei de bord, soferul poate selecta unul dintre cele 4 moduri diferite de rulare, in functie de suprafata terenului (Nisip, Zapada, Noroi, Normalt.

Astfel ca, noul Expert poate sa-si continue traseul in timp ce un autovehicul cu tractiune 2x4 ar ramane blocat.

Nivelul excelent de siguranta al Peugeot Expert (structura ranforsata, manevrabiltate, ESP, pana la 6 airbag-uri, limitator de viteza si cruise control, etc.) este optimizat o alta functie suplimentara: detectarea presiunii scazute a pneurilor, care se face cu ajutorul senzorilor instalati in roti si a regulatorului de viteza existent la VAN-uri, ce poate fi setat (de catre servicet pe una dintre cele 4 viteze predefinite, (90, 100, 110 sau 130 km/h) in functie de cererea clientului.

Versiunea Combi este creata special pentru pasageri. Este potrivita atat pentru acele familii in cautare de mai mult spatiu in interiorul vehiculului, precum si pentru transportatorii de pasageri care doresc un vehicul confortabil si de calitate.

Disponibil in doua variante de dimensiune, modelul Expert Tepee poate transporta intre 2-9 pasageri, in functie de configuratia interiorului. Scaunele si banchetele modulare ofera numeroase posibilitati de configurare a interiorului vehiculului.

Spatiul destinat bagajelor este generos, chiar si atunci cand aveti la bord mai multi pasageri. De altfel, capacitatea portbagajului pentru versiunea lunga poate atinge un volum de 1,239dm3 (VDA standard) cu 3 randuri de scaune, ceea ce inseamna pana la 8 maxim 9 locuri.

Ocupantii se bucura de un nivel sporit de confort gratie atentiei deosebite acordate controlului temperaturii si zgomotului, precum si generoasei suprafete vitrate de 5.84 m². Acest aspect, de o importanta covarsitoare pentru transportatorii profesionisti este accentuat de disponibilitatea cutiei automate ce echipeaza propulsorul de 2.0 l HDi 163 Cp si de versiunile tip «shuttle» oferite cu echipament standard extrem de vast.

Doua lungimi si doua inaltimi definesc cele 3 tipuri de caroserie ale van-ului compact Expert: L1H1, L2H1 si L2H2. In functie de versiune, volumul de incarcare este de 5, 6 sau 7m3 iar sarcina utila este de 1.000 sau 1.200kg. Aceasta gama extrem de variata satisface nevoile transportatorilor profesionsti. Pentru a satisface si cele mai exigente cerinte, o versiune cu platforma si cabina standard este de asemenea disponibila, fiind pretabila diverselor modificari propuse de carosieri.

Un van cu cabina pentru sofer si pasageri, echipat cu bancheta fixa integrata in randul 2 este de asemenea propusa profesionistilor care doresc sa transporte pana la 6 oameni, pastrand in acelasi timp o capacitate de incarcare generoasa. Nu in ultimul rand, pentru a-l transforma intr-un vehicul cu tractiune integrala, a fost introdus un nou echipament 4x4, precum si o unitate de conexiune pentru carosieri.

Noul Peugeot Expert este fabricat la Valenciennes si va fi pus in vanzare incepand cu primavara anului 2012.

Indiciul zilei (17.02.2012) este: Expert
CLICK PENTRU A ADAUGA INDICIUL ZILEI

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2540 :: 17.8MB