No SSO cookie

Peugeot castiga la Spa-Francochamps

voteaza
(0/ 0)
Peugeot castiga la Spa-Francochamps
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cupa Intercontinentala Le Mans, etapa a doua, s-a desfasurat la Spa-Francochamps, unde Leul Francez a luat totul.

 
 

Cea de a doua runda a intrecerii din cadrul Cupei Intercontinentale Le Mans a avut loc in Belgia si chiar daca Audi R18 a luat statrtul de pe primele pozitii alegrilei de start, Peugeot a reusit sa ocupe, la finalul cursei, primele doua pozitii de pe podiumul de premiere, dupa sase ore de intrecere auto.


Este foarte interesant cum rezultatele din calificari sunt exact opusul rezultatelor finale. Pilotii Audi au ocupat primele trei pozitii la grila de start si chiar daca un Peugeot 908 se afla pe pozitia a patra, nu a fost vorba despre unul facand parte din echipa uzinelor Peugeot, ci de o masina independenta, apartinand echipei Oreca.


In urma unor sesiuni de calificare presarate de incidente si a unui steag rosu care si-a pus amprenta asupra  calificarilor, prima masina a echipei Peugeot Sport Total s-a clasat pe pozitia 13 a grilei de start, a doua pe 18, iar a treia nici nu s-a calificat, luand startul de la coada plutonului.


Intrecerea de la Spa-Francochamps n-a fost de bun augur pentru Audi. Masina de pe locul intai a efectuat un tete-a-tete in prima curba a primului tur, unul dintre piloti a apasat accidental butonul de limitare de viteza, obligatoriu in zona standurilor, au existat nenumarate opriri neprevazute pentru schimburi de anvelope plus alte incidente si coliziuni, astfel, toate la un loc, au zadarnicit eforturile pilotilor de a pastra cele trei pozitii fruntase.
La finalul cursei, cele trei masini Audi au trecut linia de sosire pe pozitiile 3, 4 si 5, iar pozitiile 1 si 2 au revenit masinilor Peugeot. Locul secund a fost ocupat, culmea, de catre masina care a plecat in cursa din spatele plutonului.


Chiar daca au fost nenumarate incidente, atat in tipul cursei, cat si inaintea ei, rezultatul final nu este deloc surprinzator.  Peugeot are o adevrata istorie in castigarea intrecerii din Belgia, aceasta fiind cea dea cincea vitorie consecutiva a francezilor in Ardeni.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1821 :: 22.16MB